25 / 04 / 2024

Tarihi Pulti Türbesi bakım ve koruma çalışmaları başladı!

Tarihi Pulti Türbesi bakım ve koruma çalışmaları başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’da bulunan tarihi Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmalarına başladı.Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmalarına başlandığı ifade edildi.




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’da bulunan tarihi Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmalarına başladı.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Karadağ’ın güneyinde bulunan ve nüfusunun yaklaşık yüzde 80'ini Müslümanların oluşturduğu Ülgün (Ulçin) şehrindeki Osmanlı mirası taşınmaz kültür varlıklarının yeniden onarıldığı, bu çerçevede Ulçin şehir merkezinde bulunan tarihi Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmalarına başlandığı ifade edildi.


Açıklamaya göre, TİKA Podgoritsa Koordinatörlüğü tarafından, yeni proje alanlarının belirlenmesi ve olası işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla Ulçin şehrine yapılan ziyarette, şehir merkezindeki otoparkın hemen yanında bulunan Pulti Ailesi’ne ait olduğu öğrenilen türbenin oldukça kötü durumda olduğu belirlenmişti.


Bakım ve koruma çalışmaları çerçevesinde, dört ayak üzerinde oturan kubbeli türbenin dış ve iç cephesinde genel bir taş temizliği yapılacak. Kubbenin bakımı gerçekleştirilecek ve çevresi telle kapatılarak korunmaya alınacak. Söz konusu bakım ve koruma çalışmaları bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.



AA


Geri Dön