26 / 04 / 2024

Tarihi semt Bomonti'de dönüşüm yaşanıyor!

Tarihi semt Bomonti'de dönüşüm yaşanıyor!

İstanbul’un kalbinde özel bir konuma sahip tarihi Bomonti semti, son yıllarda dünyaca ünlü markaların geliştirdiği konut projeleri ve eğlence dünyasının büyük isimlerinin gelişiyle bir dönüşüm yaşıyor.



Bomontideki bu değişimden beslenen ve bu değişimi destekleyen The House Residence Bomonti projesi Yenigün İnşaat’ın yatırımı olarak Bomonti’de yükseliyor. Mimar Mehmet Toydemir imzasını taşıyan projede 43-62 metrekare 78 adet 1+0, 89-164 metrekare 53 adet 1+1, 111-277 metrekare 13 adet 2+1 daire bulunuyor.


Loby girişi altındaki katlarda tasarlanan 250 metrekare The House Hotel kahvaltı ve lounge alanı, 420 metrekarede 5 bağımsız bölüm ile kafe, mağaza ve teras alanları, 964 metrekare özel club ofis katı ve 1500 metrekarelik fitness kulübü yaklaşık 8 metrelik kot farkının verdiği avantaj gün ışığına açık ve teraslar ile zenginleşmiş. Satış aralığı 219 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen konutlar, FYP Proje Geliştirme’nin planladığı konsept ve iç tasarım, İngiltere Conran & Partners ve Hyland Edgar Driver işbirliği ile çözümlenen detaylar ve peyzaj ile “2013 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri”nde “En İyi Konut Yatırımı Geliştirme Ödülü, Türkiye” plaketini almış.


RESİDENCE HIZMETİ OTELDEN

Turizm imarlı bir parsel üzerinde şekillenen ve bulunduğu çevrenin tarihi referansları ile şekillenen, plan şemada kuzey güney yönde geçit niteliği taşıyan proje iki fonksiyonun birbirini desteklemesi ile hikâyesini kurmuş. Otel fonksiyonu The House markasının sofistike, yere-dokuya özgün butik anlayışı ile 3 kata yayılmış. Otel üstündeki 5 kat, 1+0 daireler ile üstündeki katlar ise 15. kata kadar 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşuyor. En üst katta ise en büyük modeller kurgulanmış.


Daireler iç mekâna ait tüm detayları ve beyaz eşyaları ile bitmiş olarak taşınmaya hazır teslim ediliyor. Otelin varlığı residence dairelerin alacağı hizmetlerin kalitesi ve maliyet dengeleri anlamında önemli. Otel girişi ve residence daire girişleri birbirinden ayrılmış. İki farklı lounge alanı ile bağımsız olarak fonksiyonlar işliyor. Konut sahipleri otel alanlarını isterlerse kartlı geçiş imkânı ile kullanabiliyor. Küçük dairelerde tesisatı hazır bırakılmış olmakla birlikte çamaşır makinesi yerine yıkama, kurutma ve ütü olanaklı çamaşırhane bodrum katta hizmet veriyor. Her daire için 5-8 metrekarelik depo ve kapalı otopark satışa dahil unsurlardan bazıları.


KONSEPT DEDİĞİMİZ HİKAYE?

Endüstriyel geçmişi, tarihi dokunun içine sızan yeni binaları, Nişantaşı, Taksim, Cihangir komşulukları ile semtin ihtiyacı olan nedir, proje nasıl başarı ile sürdürülebilir, analizini doğru markalarla örerek projelendirmek işin özü. Bu anlamda yatırımcı Yenigün İnşaat, mimari proje ve pazarlama grubu doğru hikâyede doğru markalarla buluşmuş.


SEMTİN RUHUNU YAŞAMAK

İhtiyaç ile abartılı olan arasındaki farkı iyi koyan projeler gelecekte kâr getirecek projeler olacaktır. Etrafı ile yarışmak yerine mütevazi hatları ile çevresini besleyen, hizmetleri ile destekleyen projeler semtin ruhunu sürdürebilir kılıyor.


Habertürk


Geri Dön