28 / 03 / 2024

Tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmaları başlıyor!

Tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmaları başlıyor!

Vezirköprü'de, 29 Eylül 2014'te çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen 400 yıllık tarihi Taşhan'da, restorasyon çalışmalarına başlanacak.



Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin ve teknik ekipler ile restorasyonu yapacak yüklenici firma yetkilileri, Taşhan'da inceleme yaptı. İncelemenin ardından tarihi Taşhan, restorasyon yapılmak üzere imzalan protokolle yüklenici firmaya teslim edildi.



Kaymakam Kaşıkçı, "Bugün yüklenici firmaya teslim ettiğimiz 400 yıllık tarihi Taşhan, 400 gün gibi sürede restorasyonu tamamlanarak o eski güzel günlerine geri dönecektir" dedi.

Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 300 milyon Türk lirasına mal olacağını belirten Ali Şahin ise Osmanlı döneminden kalma tarihi Taşhan'ın, yangından önce Vezirköprü'nün sembol eserlerinden biri. İnsanlar gelen misafirlerini buraya getirir gezdirirdi. Yüklenici firma en kısa zamanda şantiyesini kurarak inşaat çalışmalarına başlayacak. Bu güzel eserimizi halkımıza yeniden kazandıracağız" diye konuştu.



Habertürk


Geri Dön