24 / 04 / 2024

Tarihi Urfa Kalesi'ndeki surlar çöktü!

Tarihi Urfa Kalesi'ndeki surlar çöktü!

Urfa Kalesi'ndeki surların bir bölümü çöktü. Kaledeki çöken surun arkasındaki toprağın boşaltılması için arkeolojik kazı başlatıldı...




Tarihi Urfa Kalesi'nde çöken surun arkasındaki toprağın boşaltılması için arkeolojik kazı başlatıldı. Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, yaptığı açıklamada, Urfa Kalesi'ndeki bir surda, 19 Nisan'da yaklaşık 10 metre genişliğinde, 15 metre yüksekliğinde çökme meydana geldiğini hatırlattı. 


     Olayın ardından Vali Celalettin Güvenç'in talimatıyla kriz masası oluşturulduğunu ve gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Ercan, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu bir komisyonun kalede inceleme yaptığını ifade etti. 

     Bu kapsamda öncelikle burç olarak tanımlanan surun arkasında kalan toprağın arkeolojik kazı niteliğinde boşaltılmasına karar verildiğini anlatan Ercan, durum değerlendirmesi yapılarak restorasyonun başlatılacağını söyledi. 


     Müze Müdürlüğünce toprağın boşaltılması için 30 kişilik ekiple arkeolojik kazı başlatıldığını ifade eden Ercan, kalede sürdürülen fizibilite çalışması tamamlandıktan sonra riskli görülen kısımlarda da gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. 

     

AA



Geri Dön