25 / 04 / 2024

Tarım İşletmeleri'nden 4 ilde kiralık tarım arazisi!

Tarım İşletmeleri'nden 4 ilde kiralık tarım arazisi!

Manisa Tarım İşletmesi´ni 5 yıllığına kiraya vereceğini açıklarken Çanakkale, Sakarya ve Muş´taki araziler için süre 30 yıla kadar uzattı



Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Sakarya, Çanakkale, Manisa ve Muş´ta farklı ölçekte arazileri tarım yapmak üzere kiraya vermek üzere harekete geçti. İşletmeler Müdürlüğü, Manisa Tarım İşletmesi´ni 5 yıllığına kiraya vereceğini açıklarken Çanakkale, Sakarya ve Muş´taki araziler için süre 30 yıla kadar uzattı.

Kiraya verilen ilk arazi olan Manisa´daki 179.6 dekar büyüklükteki taşınmaz ve üzerindeki gayrimenkulleri Tarım İşletmeleri 5 yıllığına kiraya verilecek. Arazinin yıllık tahmini bedeli yıllık 50 bin TL ve geçici teminatı da 10 bin TL olarak belirlendi. Manisa´daki ihale 24 Ağustos günü gerçekleşecek.

Öte yandan 30 yıllığına kiraya verilecek olan arazilerden Muş Alparslan´daki arazi için yıllık tahmini bedel olarak bir milyon 910 bin TL tayin edilirken geçici teminat olarak da 95 bin 500 TL istendi. Çanakkale Kumkale´deki arazi için bir milyon 250 bin TL tahmini bedel tayin eden Tarım İşletmeleri,  geçici teminat olarak 62 bin 500 TL istedi. Kiraya verilecek son arazi ise Sakarya´da bulunuyor. Tahmini bedel olarak 200 bin TL istenen arazi için geçici teminat 210 bin TL oldu. Bu üç ihaleye girmek isteyenlerin 24 Eylül tarihine kadar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü´ne müracaat etmesi gerekiyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön