29 / 03 / 2024

Tarımsal iskan nedir?

Tarımsal iskan nedir?

Bir aileye tarım arazisi verilmesi ile söz konusu olan tarımsal iskan nedir? Tarımsal iskan tanımlaması ve konu ile ilgili kanun hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Tarımsal iskan nedir?

26 Eylül 2006 Salı günü 26301 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu kapsamında iskan çeşitlerine yer veriliyor. Tarımsal iskan ve tarım dışı iskan, söz konusu türler arasında yer alıyor.


Konu ile ilgili tanımlamalara İskan Kanununun 3. maddesinde yer veriliyor. Buna göre, tarımsal iskan kısaca bir aileye tarım arazisi verilmesi sonucu söz konusu oluyor.


Madde 3:

a) Tarımsal iskan: 

Bir aileye projesinde öngörülen miktarda tarım arazisi, işletme binası, konut, irat hayvanı, araç, gereç, tezgah ve kredilerden bir veya birkaçının verilmesiyle yapılan iskandır.

             

Tarımsal iskan projesinde öngörülen yıllık işletme ve donatım kredilerini, tarım arazilerinin devrinden sonraki iki yıl içinde istemeyen ailelere bu krediler kullandırılmaz.


Tarım dışı iskan

Bir aileye projesinde öngörülen miktarda arsa, konut, araç, gereç, tezgah ve kredilerden bir veya birkaçının verilmesiyle yapılan iskandır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön