29 / 03 / 2024

Tarımsal sulamadan dolayı borcu olanlar dikkat!

Tarımsal sulamadan dolayı borcu olanlar dikkat!

Bakan Taner Yıldız, özelleştirme öncesi tarımsal sulamadan borcu olan abonelerin tekrar borç yapılandırmasını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu bir fırsattır, bunu mutlaka doğru değerlendirmek lazımdır" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antakya'da bir otelde düzenlenen "Hatay Enerji Değerlendirme Toplantısı" öncesi düzenlenen yemekte, hem doğalgazda hem elektrik dağıtımında Hatay'ın geleceğini ve bugününü ele alacaklarını söyledi.


Bir düzenleme yaptıklarını ve bununla özelleştirme öncesi tarımsal sulamadan borcu olan abonelerin tekrar borç yapılandırmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:


"Diyelim ki bir şahsın bin bira borcu olsun. Ödemedi, onun üzerinde icra takipleri başladı, mahkemeydi, avukattı derken takribi 7 ile 8 bin lira civarında ödüyor bütün bu işler bitene kadar. Eğer kanun çıkmasaydı bu bin liralık borcunu şu an fiili olarak 4 bin 320 TL olarak ödeyecekti. Eğer peşinen öderse bin TL olarak ödemesi halinde herhangi bir borcu kalmayacak. Milletvekillerinin çok büyük katkısı oldu. Şayet 5 taksit yaparsa bin 295 TL olarak ödeyecek. Bunun müracaat tarihi 30 Kasım, önümüzdeki ayın sonuna kadar bitiyor. Bundan sonra herhangi bir borç yapılandırması yapmayı düşünmüyoruz. Yani bu bir fırsattır, bunu mutlaka doğru değerlendirmek lazımdır."


AA





Geri Dön