26 / 04 / 2024

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkaracağını belirtti. Dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkarıyor. 


Alsancak Limanı arkasında bulunan dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştiren Bakanlık, Emlak Konut GYO'ya devrettiği araziyi satmak için harekete geçti. Arazinin 127 dönümlük bölümünde iki etap halinde 12 ve 14 Haziran tarihlerinde ihale yapılacağı belirtildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plana  İzmir  1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü. İzmir İl Müftülüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "uygundur" görüşü verirken Konak Belediyesi ile İzmir Biiyükşehir Belediyesi şerh koymuştu. Emlak GYO'nun satış planına aldığı liman arkasındaki arazilerin değer tespitlerinin yapmasının ardından ihale için harekete geçildi ve alanın 127 dönümlük bölümünde iki etap halinde satış yapılmasına karar verildi. 


Birinci etap ihale için 47 bin metrekarelik alan belirlendi. Planlamada 32 bin metrekarelik bölümde yapı inşa edilecekken 14 bin metrekarelik alan, cami ve park alanı olarak belirlendi. Alanın yüzde 5'inde kültürel işlevli alan yapılması kararlaştırılırken alanın yüzde 40'na kadar konut yapılabilecek. 12 Haziran'da yapılacak olan birinci etap ihalesinde iki ayrı oturum yapılacak. İlk oturum açık ihale kapalı zarf, ikinci oturum ise açık arttırma usulü ile yapılacak. İkinci etap ihalesi için 78 bin 558 metrekarelik alan belirlenirken 43 bin metrekaresinde yapı inşa edilecek iken, 11 bin metrekarelik alan iki 

ayrı eğitim tesis alanı ve geri kalan 24 bin metrekarelik alanın park alanı olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. 14 Haziran'da yapılacak satışta da birinci etap için yapılacak olan satış yönteminin aynısı izlenecek. Uluslararası statüde olmayan firmaların giremeyeceği ihale için dev firmaların şimdiden sıraya girdiği belirtiliyor.


Gözlem 


Geri Dön