26 / 04 / 2024

Tariş Yemta, 7 milyon TL'ye yem tesisi kurdu!

Tariş Yemta, 7 milyon TL'ye yem tesisi kurdu!

Tariş Yemta AŞ, yeni yem üretim tesislerini 7 milyon TL'lik yatırımla Bergama Yenikent'te hizmete açtı. Faruk Yaman, Yenikent Tesisleri'nin ardından Aydın'da da yem fabrikası kuracaklarını açıkladı.




Yem sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Tariş Yemta AŞ, yeni yem üretim tesislerini 7 milyon TL'lik yatırımla Bergama Yenikent'te hizmete açtı. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, Yenikent Tesisleri'nin ardından Aydın'da da yem fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Tariş Yemta Yeniket Tesisleri'nin açılış törende konuşan Tariş Yemta Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek, hayvancılık sektörüne en iyi hizmeti sunma felsefesi ile çalıştıklarını, verim düzeyi ve kaliteyi her zaman yukarı taşıyacaklarını söyledi. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman da, 16 bin 418 metrekare arazi üzerinde kurulu, saatte 30 ton işleme kapasitesine sahip, toplamda 11 bin 500 ton hammadde stok kapasitesi bulunan Tariş Yemta'nm Yenikent Tesisi ile sektöründeki lider konumunu daha da sağlamlaştıracağına inandığını söyledi. 

Yapımına Ocak 2013'te başlanan tesisi bir yıl gibi kısa süre tamamladıklarım söyleyen Yaman, "Türk ekonomisine bacası tüten bir fabrika kazandırmanın gururunu yaşatan bu yatırımlarımız devam edecek. Tariş Yemta şirketimizin şehir merkezinde kalması ve arazinin  TOKİ  ile yapılan hasılat paylaşımı modeliyle değerlendirilmesi neticesinde Bergama'ya taşıdık. Gelecek günlerde TOKİ projesinden gelecek bütçe ile bu kez Aydın bölgesinde yer alan Tariş Yemta arazisinde son teknoloji ile donatılmış yem tesisi kuracağız" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön