16 / 04 / 2024

Tarla arsa arazi farkı nedir?

Tarla arsa arazi farkı nedir?

Arazi; imar uygulaması geçmeyen toprak parçasına deniyor. Tarla ise tarıma elverişli alan olarak tanımlanıyor. Peki arsa nedir? Aranın özellikleri nelerdir? Tarla arsa arazi farkı nedir?



Tarla arsa arazi farkı nedir?

Arazi; imar uygulaması geçmeyen toprak parçasına deniyor. Arazinin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor. Tarla ise; Tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor.


Arsa; İmar uygulaması olan ve üstüne bina yapılabilen, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçası olarak ifade ediliyor.


Tarla arsa arazi farkı, tanımlardan da anlaşıldığı üzere her arsa bir arazi iken; Ancak her arazi arsa olmuyor.


Arsa üzerinde yapılaşmaya izin verilirken; tarla ve arazilerde yapılaşmaya izin verilmiyor. Bir yerde inşaat yapılabilmesi için o yerin arsa olması gerekiyor.


Eğer ilgili arazi, ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi arsa niteliği kazanıyor.


Arsa ve arazileri vergilendirme kapsamında boş araziler en düşük vergi oranı üzerinden vergilendirilirken, arsaların emlak vergisi ise en yüksek oran üzerinden hesaplanıyor.


Arazi hisse satışı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön