27 / 04 / 2024

Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için taşınmaz mal kullanıcıları çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki bu vergiyi kim öder? Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?



Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için taşınmaz mal kullanıcıları çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor.


Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın satılması, kiraya verilmesi ya da tanışma hali gibi nedenlerden dolayı kullanımın sonlanması halinde bitiyor. 


Çevre ve temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmazın kullanıcısı oluyor. Peki, tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?


Çevre temizlik vergisi tarla

Arsa, araziler ve tarlalar için çevre ve temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi yukarıda da belirttiğimiz gibi kapalı alanlar olan; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Çevre ve temizlik vergisi, senede iki eşit taksitte ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu ödeyebiliyor. Çevre ve temizlik vergisinin ilk taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

Çevre ve temizlik vergisinin ikinci taksiti: Kasım ayı


Buna göre 2015 yılı çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi devam ediyor. Hala vergi ödemeyen mükellefler için son 5 gün bulunuyor.



10 soruda çevre temizlik vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön