02 / 05 / 2024

Tarla kredisi nasıl alınır?

Tarla kredisi nasıl alınır?

Tarla kredisini tarla almak isteyenler ya da ortağı olduğu tarlanın tamamına sahip olmak isteyenler kullanıyor. Peki, tarla kredisi nasıl alınır? Tarla kredisi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte tarla kredisi için gerekenler..



Tarla kredisi nasıl alınır?

Tarla kredisi, tarla almak isteyenler ya da ortağı olduğu tarlanın tamamına sahip olmak isteyenler için geliştiriliyor. Kimi bankalar bu krediyi, dağınık ve parçalı arazilerin birleştirilmesi ve tarımsal işletmelerin ekonomik ölçeğe kavuşturulabilmesi için verdilen kredi olarak tanımlıyor.


Tarla kredisi sunan bankaların başvuru ve kredi koşulları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Tarla kredisi, ekspertiz değerinin %50'sini karşılıyor. İpotek teminatlı kredilerde maksimum 120 ay vadeye kadar değerlendirilebiliyor.


Kredi, 1/3/6/12 ayda bir ödemeli oluyor.


Genellikle, tarla alım yatırım kredileri için çiftçilik belgesi isteniyor. Ayrıca, çiftçi kayıt sistemi belgesi de kredi başvuru sürecinde talep edilen belgeler arasında yer alıyor. Tarla kredisi için gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor;


-Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

-Satın alınacak tarlanın ekspertiz değeri,

-Satıcının kimlik fotokopisi.

-Şubede yapılacak değerlendirme 

- Gerekli görülmesi durumunda ilave belge 

- Teminat, talep edilebilecektir.


Tarla kredisi veren bankalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor;

- Finansbank

- Ziraat Bankası

- Denizbank




Arsa tapulu ev için kredi verilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön