25 / 04 / 2024

Tarlabaşı 360 projesi 40 kat prim yaptı!

Tarlabaşı 360 projesi 40 kat prim yaptı!

Kentsel yenileme projesi, Tarlabaşı'nın kaderini değiştirdi. Değerlenen bölgede eski binaların fiyatları 40 kat artarak 2 milyon dolara ulaştı. Tarlabaşı 360 projesindeki ofislerin yüzde 60'ı satılırken, konutlar mayısta satışa çıkacak.




Türkiye' nin ilk kentsel yenileme projesi olan ve bu özelliğiyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değeri daha şimdiden 40 kat arttı. 

İstanbul'un tarihi muhitlerinden Tarlabaşı da kentsel yenileme projesiyle kentin en değerli semtlerinden biri haline geldi. İstanbul'un merkezindeki kültürel ve tarihi değerleri ve dokuyu yeniden hayata geçiren Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'ndeki son gelişmeler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile projeyi yürüten Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin tarafından düzenlenen toplantıda kamuoyuna anlatıldı. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin her şeyden önce bir uzlaşma çalışması olduğunu belirtti. 

Demircan, hak sahiplerinin yüzde 80'iyle anlaşma sağlanarak projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Demircan, projenin bölgeye ve İstanbul'a değer kattığını belirterek, "10 yıl önce 50 bin liraya satılan dairenin fiyatı 2 milyon dolara çıktı" dedi. 

Projeye başladıklarında binaların yüzde 40'ının metruk durumda olduğunu dile getiren Demircan, şunları söyledi: "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile metruk binaların değeri daha şimdiden 40 kat arttı ve bölgedeki en değerli semtlerden biri oldu. Ancak bu proje sadece hak sahiplerinin bir kazanımı değil. Bölge, tarihi ve kültürel değerleri sayesinde İstanbul'da herkesin gurur duyacağı yepyeni bir cazibe merkezi olacak. Tarlabaşı'nın, başta turizm olmak üzere ekonomik açıdan birçok alanda İstanbul'a değer katacağına inanıyoruz." 


Ticari Hayat


Geri Dön