19 / 04 / 2024

Tarlabaşı 360 Projesi Araplara tanıtıldı!

Tarlabaşı 360 Projesi Araplara tanıtıldı!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Yetgin, "Son dönemde izlenen dış politika sayesinde, Türkiye Araplara, Araplar da Türkiye'ye yüzünü döndü" dedi. İşte toplantının ayrıntıları...



Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Yetgin, "Son dönemde izlenen dış politika sayesinde, Türkiye Araplara, Araplar da Türkiye'ye yüzünü döndü" dedi. 


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Arap ülkelerinin Türklere Arap kültürünü daha yakından tanıtması gerek. Bu bağlamda Tarlabaşı 360'ta Arap sanat eserlerinin ve özgün değerlerinin sergileneceği bir yapı fikrine olumlu bakıyoruz" dedi. 


Beyoğlu Belediyesi, Türk-Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASÇA) ve Çalık Holding ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Arap Gayrimenkul Yatırım Foramu'nda konuşan Yetgin, Arap yatırımcılara Tarlabaşı 360 Projesini anlatt. Yetgin, son dönemde izlenen dış politika sayesinde, Türk ve Arap halklarının birbirine daha dönük hale geldiğini ve Arap ülkelerinde açılan Türk Kültür Merkezleıfnin, karşılıklı ilişkilerin daha da güçlenmesine destek olduğunu belirtti. Arap ülkelerinin Türklere Arap kültürünü daha yakından tanıtması gerektiğini dile getiren Yetgin, Tarlabaşı 360'ta Arap turistlerin ve yatırımcıların ilgisini çekecek bir yaşam alanı oluşturmak istediklerini söyledi. Yetgin, "Tarlabaşı 360'ta Arap sanat eserlerinin ve özgün değerlerinin sergileneceği bir yapının da yer alması fikrine olumlu bakıyoruz. Tabii neler yapılabileceğini zamanla netleştireceğiz, bu konu da üzerinde çalışacağımız başlıklar arasında" ifadelerini kullandı. 


Dubai Cityscape Fuan'nda küresel ölçekte tanıtılacak Tarlabaşı 360 Projesinin 2018 yılında tamamlanacağını belirten Yetgin, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:"Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye gelen hareketlilik sayesinde projeye komşu bina değerleri 40 kattan fazla arttı. Projede, ofislerin ilk bölümünün teslimi 2016'da gerçekleşecek, rezidanslar ise 2017'de teslim edilecek. İstanbul'a yakışır bir yaşam için geliştirilen ve Türkiye'de benzersiz bir örnek oluşturan Tarlabaşı 360 projesi, hem yeni konuklarına hem de bölgeye ve şehre büyük bir değer katacak."


Hürses





Geri Dön