16 / 04 / 2024

Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi devam ediyor!

Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi devam ediyor!

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin durduğu iddiaları üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan dün şantiye sahasında "Proje hız kesmeden devam ediyor" açıklaması yaptı.



Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin durduğu iddiaları üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan dün şantiye sahasında "Proje hız kesmeden devam ediyor" açıklaması yaptı. Demircan, inşaatın durduğu yönündeki iddialara karşı şunları kaydetti: "Danıştayın 6. Dairesi, kamulaştırma kararını veren mahkemeye, kararını yeniden gözden geçirmesi konusunda tavsiyede bulunmuştur. Durum bundan ibarettir. Taıiabaşı projesinde 600 hak sahibinin 400'ü ile anlaşılmış geri, kalan 200'ü ile kamulaştırmalar yapılmış, süreç birçok mahkemede onanmıştır. Danıştay da 'Son zamanlarda acaba burada yanlış var mı? İlk mahkeme tekrar bu yaptığına bir baksın' demiş. Bu da gayet doğal." Konuyu Habertürk'e değerlendiren TMMOB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk ise, Danıştay'ın Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşüme ilişkin "kamu yararı olmadığı" yönünde aldığı kararla projenin hukuk dişiliğinin ortaya çıktığını iddia etti. 


Tarlabaşı'nm, "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı" içinde bulunduğunu hatırlatan ve mülk sahiplerinin mağdur edildiğini belirten Yılmaztürk, "Beyoğlu parçalara bölünerek, rant merkezleri yaratılmaya başlanmıştır" dedi. 


Habertürk


Geri Dön