29 / 03 / 2024

Tarlabaşı360 projesi Arap yatırımcılara tanıtıldı!

Tarlabaşı360 projesi Arap yatırımcılara tanıtıldı!

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu’nda, Tarlabaşı360 Arap yatırımcılara ‘örnek proje’ olarak tanıtıldı.Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılış konuşmasında, Beyoğlu’nun geçmişten gelen çok kültürlü yapısından bahsetti.



Beyoğlu Belediyesi, Çalık Holding ve TASCA (Türk – Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getirdi. Açılış konuşmasını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yaptığı forumda, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ve TASCA Başkanı Muhammed Adil’in yanı sıra Türk ve Arap gayrimenkul dünyasının önde gelen isimleri katıldı.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılış konuşmasında, Beyoğlu’nun geçmişten gelen çok kültürlü yapısından bahsederek, kentsel dönüşümle birlikte Tarlabaşı’nın dünya kültürlerinin merkezi olacağını ve Arap kültürünün bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade etti. Demircan sözlerini şöyle sürdürdü:


Tarihten gelen çok kültürlü yapı geliştirilecek


‘‘Kentsel dönüşüm fikri, mevcut hayat alanlarını dönüştürerek korumayı esas alan, dünya dostu bir akımdır.  Beyoğlu Belediyesi’nin şehrin farklı bölgelerinde başlattığı, birbirinden bağımsız gibi görünen fakat aslında Beyoğlu’nda büyük değişimin yani bir bütünün parçaları olan dönüşüm projeleri mevcut. Bu projelerden en kapsamlısı da Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi olarak hayata geçen Tarlabaşı 360. Taksim bölgesi, tarihi ve kültürel değerleri sayesinde İstanbul’da hepimizin gurur duyacağı, tüm kültürlerin buluştuğu yepyeni bir cazibe merkezi olacak.


Bu kültür buluşmasında da Arap kültürü çok önemli bir yer taşıyor. Bu sayede turizm açısından ve dolayısıyla da ekonomik açıdan İstanbul’a değer katacak. Yenileme Projesi, katacağı değerler ve hizmet sektörüne dayalı ticari faaliyetlerle bütün bölge için bir değişim başlatacak. Turizm ve nitelikli hizmet sektörüne yapılacak yatırımlar, proje alanı ve çevresi için ekonomik bir canlanma sağlayacak. Tarihi ve kültürel değerlerin korunarak gün yüzüne çıkarılması, İstanbul'un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturacak.”


Dünya kültürleri Tarlabaşı’nda


Türk Arap Gayrimenkul Forumu’nda konuşan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türkiye’de Tarlabaşı 360 Projesi’nin kentsel dönüşümün öncüsü olduğunu ve referans niteliği taşıdığını belirtti ve projedeki ‘Dünya Kültürleri Merkezi’nin yaratacağı fırsatları vurguladı: “Arap ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul'daki gayrimenkul tercihinde Avrupa yakası ön plana çıkıyor. Bunun en önemli nedeni Taksim’in Avrupa yakasında olması. Çalık Gayrimenkul’un Tarlabaşı360 projesi ise Taksim’e yakın değil, zaten Taksim’in kalbinde ve bu nedenle de Arap yatırımcılar için bir cazibe merkezi. Yabancı alıcılarda, tercihte hem turistik hem de yatırım düşüncesinin hakim olduğunu görebiliyoruz.


Yabancılar ağırlıkla merkezi lokasyonları, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ediyorlar ve Tarlabaşı360 bu anlamda mükemmel bir fırsat sunuyor. bugün Türk – Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu’nda Türk-Arap kardeşliği için bir araya geldik. Burada ortak bir kültür yaratmak istiyoruz. Tarlabaşı360, Taksim ve çevresinin geçmişten gelen, doğal çok kültürlü yapısını da günümüze taşıyacak ve bir “Dünya Kültürlerinin Merkezi” olacak. Bu sayede birlikte ortak bir iş modeli geliştirerek, Arap kültürünü Türkiye’ye daha yakından tanıtma fırsatı yaratacağız. Arapların dünya medeniyetlerine yaptığı katkıyı anlatacak, Arap sanat ve kültürünü sergileyerek geniş kitlelere ulaştıracağız.”


Forum kapsamında, ‘Gayrimenkul’de Türkler ve Araplar Arasında Yatırım Fırsatları’ konulu bir panel de gerçekleştirildi. TASCA Baskanı Muhammed Adil’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türk Arap İlişkileri Uzmanı ve International Business Forum Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Ekonomist Ahmed A Al-Jubair ve PwC Türkiye, Ortak, Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu konuştu.


Tarlabaşı 360 ‘Kentsel Yenileme’ ile sektörde farklılaştı


Çalık Gayrimenkul, geçtiğimiz Kasım ayında Tarlabaşı360 projesinin ofis ve rezidans bölümlerinin küçük bir kısmının lansmanını gerçekleştirerek ofislerin tamamına yakın bölümünün satışını yaptı, rezidanslarda da önemli bir satış başarısı yakaladı. Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye gelen hareketlilik sayesinde projeye komşu bina değerleri 40 kattan fazla arttı. Kentin merkezindeki konumu ile İstanbul'un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olan Tarlabaşı360’da ofislerin ilk bölümünün teslimi 2016’da gerçekleşecek, rezidanslar ise 2017’de teslim edilecek.


Taksim meydanına sadece 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul’un tam merkezinde yer alan Tarlabaşı360 projesinin cephe mimarisi tarihi dokuyu modern mimari ile birleştirerek yeni bir sosyal çekim alanı olmaya hazırlanıyor. Tarlabaşı360’da, 9 ada arasındaki konsept caddeler, sanat galerileri, şık mağazalar ve yemek mekanlarıyla nostaljik bir atmosfer oluşturulması hedefleniyor. İstanbul’a yakışır bir yaşam için geliştirilen ve Türkiye’de benzersiz bir örnek oluşturan Tarlabaşı360 projesi, hem yeni konuklarına hem de bölgeye ve şehre büyük bir değer katacak.


Web: http://www.tarlabasi360.com/tr


Milliyet 


Geri Dön