25 / 04 / 2024

Tarsu Alışveriş Merkezi 2012 yılında açılacak!

Tarsu Alışveriş Merkezi 2012 yılında açılacak!

Corio, şimdi de Akdeniz"de Adana ve Mersin arasında stratejik bir konuma sahip olan Tarsus"un ilçe merkezinde yer alan ilk alışveriş merkezi Tarsu projesi ile şehrin çehresini değiştiriyor



Türkiye"de, özellikle Anadolu"da faaliyete sunduğu alışveriş merkezleriyle ün kazanmış Hollanda merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Corio, şimdi de Akdeniz"de  Adana  ve Mersin arasında stratejik bir konuma sahip olan Tarsus"un ilçe merkezinde yer alan ilk alışveriş merkezi Tarsu projesi ile şehrin çehresini değiştiriyor.

Avrupa"nın en önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan Hollanda merkezli Corio, Türkiye"deki başarılı projelerinin sayısını her geçen gün arttırmaktadır. Corio Türkiye, yönetimini başarıyla yürüttüğü Adapazarı Ada,  Ankara  365, Tekirdağ Tekira, Denizli Teras Park ve Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi"nin yanı sıra, temelini yeni attığı Tarsu Alışveriş Merkezi ile Tarsus"a yepyeni bir hava kazandırmaya hazırlanıyor.

Bölge halkının tüm beklenti ve ihtiyaçlarına   cevap verebilmek adına her şeyin düşünüldüğü Tarsu Alışveriş Merkezi, 27.700   m2 kiralanabilir alana sahip olup, ulusal ve uluslararası 100 mağazası, 2 katlı, yatay ve düşey kolay ulaşılabilen konsepti, farklı mimarisi ve benzersiz tasarımı ile Tarsuslular ve bölge halkı için eşsiz bir eğlence ve yaşam alanı olacak. 6 salonlu sinema ve 1.000 araçlık otoparka sahip olan Tarsu Alışveriş Merkezi, 2012 yılında Tarsuslularla buluşacak.

27 Ekim 2010 çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında, Corio Türkiye CEO"su Koray Özgül, œSuyun keyfe dönüştüğü yer olarak tanımladığı Tarsu AVM"de, Kaliforniya"lı Altoon&Porter ile birlikte geliştirdikleri bu projenin tasarımında œsu konseptinin ana tema olduğunu vurguladı.

Özgül, çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam"e, 2009 yılının Aralık ayında kaydolduklarını, resmi skor olarak œçok iyiœ seviyesini yakaladıklarını belirtirken, Tarsu AVM"nin, Türkiye"de doğal havalandırma sisteminin kullanılacağı ilk alışveriş merkezi olacağını ve   geri dönüştürülebilir malzeme ve aktif / pasif enerji tasarruf teknikleri kullanımı ile açılış sonrasında enerji -özellikle elektrik enerjisi- tüketiminde kazanım sağlayarak, masrafları azaltacaklarını dile getirdi.

Türkiye"de ilk defa kullanılacak su püskürtme sistemi ile yaz aylarında AVM teraslarında serinlemeyi sağlayacaklarını vurgulayan Koray Özgül, Tarsu AVM ile ilgili şunları şöyledi:
 
œBugün yaklaşık 300,000 nüfusu ile çukurova"nın bereketli toprakları üzerinde kurulmuş ve uygarlıklara ev sahipliği yapmış Tarsus"un zengin tarihi ile su arasındaki anlamlı bağlantı emsalsizdir; şehir, sırtını dayadığı Toroslar"dan kıvrılarak inen nehrin limanla buluştuğu noktada kurulmuştur. Su şehre hayat, ticaret ve ruh getirir. İşte bu nedenle, Corio Türkiye olarak bizler için de, su konsepti bu projenin tasarımında vazgeçilmez bir dinamiktir. Ana giriş kapısındaki şelale ve batı tarafındaki parklarda bulunan fıskiyeler, şehrin suyla olan etkileşimini yansıtmakta olup, Tarsu"nun tam kalbindeki havuz da, suyu merkeze alan düşüncenin bir göstergesidir. Ayrıca Tarsu AVM"de ilk kez yapılacak özel tasarım teraslarla, alışveriş merkezi ile dış dünya arasında bir bağlantı kurulacaktır. Yaz aylarında cam duvarların açılması hem şehrin hem de terasların yeşil etkisinin iç mekanda daha da artmasını sağlayacak. Tarsuslu ailelerin birlikte olabileceği, çocuklar için deniz suyuyla oluşturulmuş akvaryum ve özel oyun alanları ile bu yeni AVM"miz Tarsus ve bölge halkı için eşsiz bir eğlence ve yaşam alanı olacak.

2005 yılında Türkiye pazarına girerek İstanbul ofisini açan Corio, gayrimenkul ortaklığı statüsünde faaliyet gösteren Hollanda asıllı bir alışveriş merkezi yatırım ve işletme firmasıdır. Hollanda dışında Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye"de de faaliyet gösteren Corio"nun 7 milyar Avro değerindeki yatırımlarının %95"i alışveriş merkezlerinden oluşmaktadır. Corio'nun odaklandığı emlak grubu alışveriş merkezleridir ve sahip olduğu alışveriş merkezlerinin kiralama ve yönetimini kendisi yaparak bu gayrimenkullerin değerini daha da arttırmayı hedeflemektedir.

Corio, Türkiye pazarına 2005 yılında Akmerkez"in %46,92 hissesini satın alarak girmiştir. şžu anda yönetimini yaptığı Ada, 365, Tekira alışveriş merkezlerinin %100"üne, Teras Park Outlet"in %51"ine sahiptir. Anatolium AVM"nin de %100 nihai yatırımcısıdır. Malatya ve Tarsu AVM, Corio Türkiye"nin portföyüne son dahil ettiği projelerdir. Son üç projeyle de Corio, Türkiye"de toplam 8 projeye imza atmıştır. Corio Türkiye"nin tüm projelerinde öncelikli amacı, perakende bilgisi ve deneyimini yerel kanallardaki başarısıyla birleştirerek, en yüksek katma değeri sağlayacak AVM"leri Türkiye"de yaygınlaştırmaktır.

CORIO GLOBAL

¢  Avrupa"nın en önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan Hollanda'da merkezli Corio N.V bir alışveriş merkezi yatırım ve işletme firmasıdır.
¢  Corio varlıklarının %95'i alışveriş merkezleri oluşmaktadır. Corio"nun faaliyetleri Hollanda (%42), Fransa (%27), İtalya (%17), İspanya (%8) ve Türkiye"ye (%6) odaklanmaktadır.
¢  Corio yaklaşık olarak 7,0 milyar € yatırım portföyüne sahiptir.
¢  Corio emlak portföyünde 184 adet değişik büyüklükte alışveriş merkezine, 5.500 adet kira kontratına ve senede 350 milyonu aşan AVM ziyaretçi sayısına sahip bulunmaktadır.

CORIO TÜRKİYE

¢  Corio Türkiye alışveriş merkezi ve perakende pazarının potansiyeline inanmaktadır. Bu doğrultuda, Corio, 2005 Nisan ayında Akmerkez Alışveriş Merkezi"nin %46.92 hissesini 192 milyon $ karşılığında satın alarak Türkiye pazarına girmiştir.
¢  2006 yılında Türkiye birimi oluşturmaya ve projelerini yerel yönetim yaklaşımı doğrultusunda yönetmeye ve portföyünü genişletmeye yönelik çalışmalar hayata geçirilmeye başlanmıştır.
¢  Corio Türkiye"de, alışveriş merkezleri yatırımcısı ve kiralama, yönetim alanında perakendecilere ve tüketicilere katma değer sunarak Türkiye"deki başarılı projelerinin sayısını her geçen gün arttırmaktadır.
¢  Corio Türkiye"de 5"inin inşaatı devam eden, toplam 10 alıveriş merkezi projesine imza atmıştır ve 1 milyar Dolar"lık yatırımı ile Türkiye"deki alışveriş merkezi pazarının önemli oyuncularından biridir.
¢  Corio şu anda Adapazarı Ada, Ankara 365, Tekirdağ Tekira ve Denizli Teras Park"ın yönetimini yürütmektedir. Anatolium AVM"nin de %100 nihai yatırımcısıdır.
¢  Malatya ve Tarsu AVM, Corio Türkiye"nin portföyüne son dahil ettiği projelerdir

CORIO AVM"LERİ

TERAS PARK: Denizli"de 30 Kasım 2007 tarihinde açılan œTeras Park Alışveriş Merkezi"nin %40"ını 7 şžubat 2007 tarihinde yaklaşık 47 milyon Euro"ya satın almış, Mart 2009 itibariyle de hisselerini %51"lik seviyeye çıkartarak yönetimini devralmıştır. 52.600 metrekare arsa üzerine kurulu Teras Park 46.200 metrekare kiralanabilir alana sahiptir. 12 bantlık bowling salonu, 1.100 metrekare çocuk Eğlence Merkezi, Buz Pisti, Carting, Fun Time gibi eğlence ve aktivite alanları ile ulusal ve uluslararası 140 mağazanın yer aldığı Teras Park, alışveriş, eğlence, teknoloji, sanat ve modayı bir arada barındırıyor.

ADA: 2007 yılının Mart ayında Corio, Adapazarı"nda 15 Aralık 2007 tarihinde açılan œAda Alışveriş Merkezi"nin 65 milyon dolara %30 hissesini satın almış, Mayıs 2008 tarihinde ise geri kalan %70"ini de satın alınarak Ada Alışveriş Merkezi"nin tüm hisselerine sahip olmuştur. Adapazarı"nın ilk ve tek AVM"si Ada"da dünyaca ünlü markaların ürünleri sayısız seçenek ve yüksek kaliteli alışveriş olanakları ile aynı çatı altında sunuluyor. Ada, çarpıcı bir alışveriş deneyiminin ötesinde yıl boyunca devam eden eğlence ve kültürel aktiviteleriyle de ziyaretçilerini eğlendiriyor, mutlu ediyor.

365: 2008 Temmuz ayında Ankara"nın çankaya bölgesinde bulunan œ365 adlı Alışveriş Merkezi"nin 20 yıllık işletme haklarının %100"ünü 44 milyon dolara Migros"tan devralmıştır. Türkiye"nin rakamla isimlendirilen ilk alışveriş merkezi 365, Ankara çankaya"da yılın 365 günü düzenlediği etkinlikler ile ziyaretçilerine 100"den fazla mağaza alternatifi ile sürekli değişen ve hayatın her gününü dolu dolu yaşamalarına olanak veren ile bir alışveriş ortamı sağlıyor.

TEKİRA: Mart 2009 itibariyle Tekirdağ ili şehir merkezinde yer alan ve toplam kapalı alanı 80.000 m ² olan œTekira Alısveriş Merkezi"nin 100%"ünü satın almıştır. Merkezi konumu itibariyle Tekira, 2.500 metrekarelik atriumu, ortak kullanıma açık iki katlı terası, yerli ve yabancı markaların yer aldığı 100"ün üzerinde mağazası ve 9 sinema salonu ile Tekirdağ"dan ve komşu illerden gelen ziyaretçilerinin yeni ve çağdaş buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

ANATOLIUM: 2010 Eylül ayında, Bursa"nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olarak faaliyete başlayan œAnatoliıum AVM, 84,000 m2 kiralanabilir alana ve 2,500 araçlık otoparka sahiptir. AVM"nin lokomotif markaları arasında IKEA, Carrefour, Leroy Merlin ve Media Markt yer alıyor. Açılışta imzalanan kontratlar açısından %90"lık doluluk oranına sahip olan Anatolium AVM"de, her geçen gün yeni bir   sürprizle Bursalılara kendini göstermektedir.

Basında yer alan diğer haberler:

Kriz sonrası ilk AVM temelini attı

Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye"deki yatırımlarını satarak pazardan çıkacağı söylentilerinin aksine kriz sonrası ilk AVM temeli atan ve bu yatırımı için Tarsus"u seçen Hollandalı Corio, Tarsu AVM"yi 2012"nin üçüncü çeyreğinde ziyaretçileri ile buluşturacak.

Türkiye pazarına 2005 yılında Akmerkez"in yüzde 46.92"lık hissesini satın alarak giren Corio, büyükşehirler başta olmak üzere özellikle Anadolu"da yedi AVM"nin tamamına yada büyük kısmına sahip bulunuyor. Türkiye pazarında kalıcı olduklarını ve planlamalarını bu yönde yaptıklarını belirten Özgül, Tarsu"nun bunun en güzel göstergesi olduğunu vurguladı.

Türkiye"de ilk defa kullanılacak su püskürtme sistemi ile yaz aylarında AVM teraslarında serinleme sağlayacaklarını vurgulayan Corio Turkiye Ceo'su Koray Özgül, bu yöntemin doğal ve bölge halkının geleneklerine uygun bir yöntem olduğunu belirtti. Yaklaşık 300 bin nüfuslu Tarsus"un yeni AVM"sinin su konseptli olacağını söyleyen Özgül, œSu konsepti bu projenin tasarımında vazgeçilmez bir dinamik. Ana giriş kapısındaki şelale ve batı tarafındaki parklarda bulunan fıskiyeler, şehrin suyla olan etkileşimini yansıtacak. Tarsu"nun tam merkezindeki havuz da, suyu merkeze alan düşüncenin bir göstergesi olarak tasarlandı. Ayrıca Tarsu AVM"de ilk kez yapılacak özel tasarım teraslarla, alışveriş merkezi ile dış dünya arasında bir bağlantı kurulacak diye konuştu.

Merkezin havalandırılmasında da doğallığın önemli olacağını belerten Özgül, œYaz aylarında cam duvarların açılması hem şehrin hem de terasların yeşil etkisinin iç mekanda daha da artması sağlanacak. Tarsuslu ailelerin birlikte olabileceği, çocuklar için deniz suyuyla oluşturulmuş akvaryum ve özel oyun alanları kurulacak. diye konuştu.

Tarsus için ideal büyüklükte

Tarsus"ta yaptıkları yatırım ile bölge halkının tüm beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek için her şeyi düşündükleri ve planladıklarını anlatan Özgül, œTarsu Alışveriş Merkezi, 27 bin 700 metrekare kiralanabilir alana sahip. Yatay ve düşey kolay ulaşılabilen konsepti, mimarisi ve benzersiz tasarımı ile iki katta ulusal ve uluslararası 100 mağazaya ev sahipliği yapacak. Tarsuslular ve bölge halkı için eğlence ve yaşam merkezi olmasını planladığımız Tarsu AVM 2012 yılında bölge halkı ile buluşacak dedi.

Bu AVM"yi yaparken bir çok kriterin yanı sıra iki trende dikkat ettiklerinin altını çizen Özgül, œİlk trend alışveriş kavramının çarşı ve caddelerden AVM"lere taşınması. çünkü krizden sonra Türkiye"de rakamlar işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. Bunun bir göstergesi de AVM"ler. AVM"ler de yapılar alışveriş ile ekonomi kontrol altına alınıyor ve vergi kaçakları önleniyor. Bu merkezlerin ürettiği iş ile istihdam sorunu çözülüyor dedi.

Diğer trendinde sürdürülebilirlik ve çevreye olan duyarlılık olduğunu belirten Özgül, çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam"e, 2009 yılının Aralık ayında kaydolduklarını, resmi skor olarak œçok iyi seviyesini yakaladıklarını belirtti. 60 milyon euroluk yatırım maliyetinin çevreye gösterilen duyarlılık ile yüzde 3 ile 10 arasında artış gösterdiğini belirten Özgül, bu duyarlılığın geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olacağını vurguladı.

Kiraları hasılat belirleyecek

Tarsus"ta temeli atılan AVM"nin Tarsu"nun kiralanabilir 27 bin 700 metrekarelik bir alana sahip olduğunu söyleyen Jones Lang Lasalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş"ta burada hasılat modelinin esas alınacağını söyledi. Yerel perakendeci ile uluslararası zincirler arasında performansın dikkate alınarak bir planlama yapılacağını belirten Alkaş, şu anda bir kiralama listesinin mevcut olmadığını söyledi.

˜Türkiye"de kalıcıyız" mesajı

Hollandalı Corio Coo ve Yönetim Kurulu Üyesi Francine Zijlstra"da toplantıda şirket hakkında bilgi verdi. Hollanda dışında Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye"de de faaliyet gösteren Corio"nun 7 milyar Avro değerindeki yatırımlarının yüzde 95"inin AVM"lerden oluştuğuna belirten Zijlstra, sahip olduğu alışveriş merkezlerinin kiralama ve yönetimini kendisi yaparak değerlerini daha da arttırmayı hedeflediğini belirtti.

Avrupa"nın en önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan Hollanda merkezli Corio, Türkiye pazarına 2005 yılında Akmerkez"in yüzde 46.92 hissesini satın alarak girdi. şžu anda yönetimini yaptığı Ada, 365, Tekira alışveriş merkezlerinin yüzde 100"üne, Teras Park Outlet"in yüzde 51"ine sahip. Anatolium AVM"nin de yüzde 100 nihai yatırımcısı durumunda. Corio, Malatya ve Tarsu AVM, Türkiye"nin portföyüne dahil ettiği son projeler arasında yer alırken toplam proje sayısı da 8"e yükseldi.


Geri Dön