25 / 04 / 2024

Tarsus Belediyesi simgesel yapı inşa ettirecek! 21 milyon 856 bin TL'ye!

Tarsus Belediyesi simgesel yapı inşa ettirecek! 21 milyon 856 bin TL'ye!

Tarsus Belediye Başkanlığı mülkiyeti kendisine ait İsmetpaşa Mahallesi, Muvaffak Uygur Caddesi'ndeki 10 bin 408 metrekare kentsel ve bölgesel iş merkezi alanında ‘Tarsus Simgesel Yapısı' inşa ettirecek



Kat karşılığı yapılacak ihale 85 bin 992 metrekare inşaat alanından oluşacak. İhale 25.04.2012 Çarşamba günü saat 11.00’de Belediye Encümen Salonu’nda yapılırken tahmini fiyat 21.856.800 lira, geçici teminat tutarı 655 bin 704 lira olarak kayıtlara geçti.

Detaylar şöyle:

KAT KARŞILIĞI ARSA SATILACAKTIR
Tarsus Belediye Başkanlığından:
1. Mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait İsmetpaşa Mahallesi, Muvaffak Uygur Caddesi, 30LIVc pafta, 632 ada,15 nolu parsel kayıtlı imar planında TAKS-, KAKS: 4 olmak üzere, kat adeti:- Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi alanında 10.408 m²’ lik arsa “Tarsus Simgesel Yapısı” inşa edilmek ve en az Zon A, -1. Katta 332 araçlık, Zon A, -2. Katta 201 araçlık, Zon B, -1., -2., -3. ve -4. Katlarda 492 araçlık olmak üzere, toplam 1025 araçlık otoparkı ve Nikah salonlarını anahtar teslimi olarak belediyeye vermek kaydıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile satılacaktır.
2. Yapının toplam inşaat alanı 85.992 m² olup, bu alana arsanın cephesini oluşturan Muvaffak Uygur Caddesi ve Kültür Sanat Caddesi’ne isabet 4*3.200=12.800 m² bodrumda yer alan 4 katlı otopark da dahildir. Yapı’da 6.000 m² (60 oda) Otel, 18.000 m² Ofis/Home Ofis/Rezidans/Toplantı Salonları, 2.360 m² Mağazalar, 1.500 m² Sinemalar (4 salon, toplam 600 kişilik), 1.500 m² Spor Salonu ve Yüzme Havuzu, 1.500 m² Nikah Salonu (2 adet) 40.478 m² Yeraltı Otoparkı, Sığınak, Teknik Mekanlar, Güvenlik, vb. yer almakta, bahçe kamusal alana bırakılacaktır.
3. Satılacak arsanın muhammen bedeli 21.856.800,- TL’dir.
4. İhale ile ilgili şartname ve ekleri Gelir Yöneticiliği’nde görülebilir veya 500,-TL karşılığında satın alınabilir. Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli: 600.-TL’dir.
5. İhale 25.04.2012 Çarşamba günü saat 11.00’de Belediye Encümen Salonu’nda yapılacaktır.
6. Bu işin geçici teminat tutarı, muhammen bedelin %3’ü olan 655.704,-TL dir.
7. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
8. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
A) Dış Zarf:
a) Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi,
b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkâr odası veya ilgili meslek odası belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
d) Geçici teminat,
e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
f) İsteklinin ortak girişim olması halinde noter onaylı iş ortak girişim beyannamesi,
g) İhale dokümanının satın alındığına dair makbuz,
h) İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde; iş ortaklığının her bir ortağı tarafından bu maddenin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur.
i) Mali güç belgesi; (Tarsus Belediye Başkanlığı’na hitaben bu ihale için tanzim edilmiş Genel Müdürlük teyitli Banka Referans Mektubu) kullanılmamış nakit kredisinin ve kullanılmamış teminat mektubu kredisinin muhammen bedelin %10'undan az olmaması gerekmektedir. İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu kriter sağlanabilir.
j) İsteklinin vergi borcu olmadığına dair vergi dairesinden ilan tarihinden sonra alınan belge, ortak girişim halinde, ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin yukarıdaki şekilde vergi borcu olmadığını belgelendirmesi gerekmektedir.
k) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtir Tarsus Belediye Başkanlığı'ndan temin edilecek yer gördü belgesi,
l) İsteklinin SGK borcu olmadığına dair belge, Ortak girişim halinde, ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin SGK borcu olmadığını belgelendirmesi gerekmektedir.
B) İç Zarf:
a) Teklif mektubu.
İç zarf dış zarfın içine konularak 25.04.2012 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar Tarsus Belediyesi Gelir Yöneticiliği’ne verilmiş olacaktır.
İlan olunur.
2942/1-1

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön