16 / 04 / 2024

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi kentsel tasarımda son durum ne?

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi kentsel tasarımda son durum ne?

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin 1'inci etap çalışmaları başladı.



Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin 1'inci etap çalışmaları başladı.Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi'nin eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, Eski Belediye Binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsadığı açıklandı. 


BÜTÇESİ 20 MİLYON LİRA 

Tarihi Ticaret Merkezi ile ilgili, daha önceki yıllarda yine bir ön görüşme yapılmıştı. Belediyede daha önceden de burası ile ilgili bir projeyi ön bilgi olarak çizdirmişti.Toplam projenin bugünkü değeri yaklaşık 20 milyon lira civarında olduğu tahmin edilirken proje yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alanda uygulanacak. 


YER TESLİMİ YAPILDI 

İşi Ermiş İnşaat San.VeTic. Ltd.Şti. üstlenirken 26.08.2015 tarihi itibari ile yer teslimi yapıldı.470 takvim günü süresince iş yapılırken sözleşme bedelinin ise 4.627.641,99TL olduğu bildirildi. 


Projenin şahtiye şefliğini ise restorasyon uzmanı Yüksek Mimar Gizem Yetim üstlendi. 


2016 yılı sonunda bitirilmesi planlanan birinci etap çalışmalardan sonra Kaymakamlık binasının karşısındaki tarihi alanda binaların dış yüzeylerininde giydirilmesi ile birlikte bu alanın cazibe merkezi olacağı kaydedildi. 


Akkoza Gazetesi


Geri Dön