19 / 04 / 2024

Tarsus turizm bölgesinde bakım çalışması yapılacak!

Tarsus turizm bölgesinde bakım çalışması yapılacak!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapacağı bakımla ormanlık alan yangın riskine karşı daha korunaklı hale getirilecek ve çevre köylülerin ekonomisine de katkı sağlanacak...




Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapacağı bakımla ormanlık alan yangın riskine karşı daha korunaklı hale getirilecek ve çevre köylülerin ekonomisine de katkı sağlanacak.


Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Tarsus’un Kulak Köyü sınırlarında yer alan Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde inceleme yaptı. Turizm bölgesi içindeki ormanlık alana yapılacak bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen inceleme gezisinde, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine bakımla ilgili bilgi verdiler. Daha önce yapılan bakım çalışmalarından örneklerin de gösterildiği incelemede, turizm bölgesinin genel alanının 2 bin 383 hektar olduğunu belirten yetkililer, bunun bin 426 hektarının orman alanı olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdiler: “Ormanlık alan içerisindeki 270 hektar saha, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırımcılara tahsis edilmiştir. İçerisinde birçok turizm tesisinin yapılacağı sahanın 742 hektarı fıstık çamı, 616 hektarı okaliptüs, 27 hektarı akasya, 14 hektarı sahil çamı, 8 hektarı kızılçam ve 19 hektarı da karışık ibreli ağaçlardan oluşmaktadır. Örnek çalışmalara göre yapılacak bakım sonucunda turizm merkezindeki ormanlık saha orman yangını yönünden daha korunaklı hale gelecek ve ağaçlar estetik açıdan daha düzgün formda olacak. Yapılacak bu bakım çalışması ile çevre köylülerinin ekonomisine katkı sağlanacak. Turizm bölgesi ve çevresindeki ormanlık alanlarda, özellikle fıstık çamı sahalarında yapılacak bakım çalışmaları sonucunda Çamfıstığı üretiminde artış olacağından, köylülerin ekonomilerine de önemli oranda katkı sağlanacak.”




Ordu Yorum


Geri Dön