27 / 04 / 2024

Taş Mektep müze olamayacak!

Taş Mektep müze olamayacak!

Mülkiyeti İBB'ye ait Büyükada'daki tarihi Taş Mektep'in müze yapılması hayali, binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devriyle sona erdi



SABAH'ın, "Büyükada'da 2 milyon liralık müze karmaşası" başlığıyla gündeme getirdiği protokol, taşınmazın kullanım hakkı İBB tarafından 11 Şubat 2010'da 5 yıllığına bedelsiz olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilince tartışılır hale geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 8 Şubat'ta Taş Mektep'in zihinsel ve fiziksel özürlü, otistik çocuklara yönelik Fiziksel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi kurulması için Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini istemişti. Talep, İBB Meclisi'nden oy birliği ile geçti. Adalar Müzesi Protokolü Adalar Belediye Başkanlığı, Adalar Vakfı ve 2010 Ajansı arasında 7 Nisan 2009 tarihinde imzalanmıştı. 

BEKLEMEDİĞİMİZ BİR KARARDI

Ancak mülkiyet ve tahsis konusunda sorun olduğunu ve binaya bugüne kadar binaya bir çivi bile çakılmadığını belirten 2010 Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, "Mülkiyet sorunu bir türlü çözülemedi. Binanın bir bölümünü bize tahsis edeceklerdi. Tamamı Milli Eğitime tahsis edilmiş ise çalışmayı tekrar gözden geçireceğiz. Bütün bu süreç yaptığımız güzel çalışmalara zarar getiriyor, gölgeliyor. Beklemediimiz bir karardı" dedi.
Sabah/Erhan Öztürk

Geri Dön