24 / 04 / 2024

Taş Yapı'nın Fikirtepe'deki adasında açılan kamulaştırma ret mi edildi?

Taş Yapı'nın Fikirtepe'deki adasında açılan kamulaştırma ret mi edildi?

FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız son bir duyuma göre, Fikirtepe Taş Yapı adasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın acele kamulaştırılması yönünde açtığı dava Kartal Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından red edilmiştir.



FİKİRTEPEHABER.com olarak daha önceden Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta diyerek  Danıştay'ın, Fikirtepe'de bazı vatandaşların taşınmazlarının acele kamulaştırma işleminin yürütmesinin durdurulması kararı verdiğini duyurmuştuk.


Bize bugün ulaşan en son bilgiye göre, Taş Yapı Firmasının Fikirtepe Dumlupınar Mahallesinde anlaştığı 42 Nolu adası hakkında,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın firma ile sözleşme imzalamayan vatandaşların mülklerinin acele olarak kamulaştırılması yönündeki açılan davalardan bir tanesi hakkında Kartal Asliye Hukuk Mahkemesinin ret kararı vermiş bulunmaktadır. Aldığımız bu yeni duyumla  Mahkeme, Bakanlığın vatandaşın mülkünün acele olarak kamulaştırılması yönündeki bu son başvurusunu da red ederek geri çevirmiş oldu. Daha önceki Mahkeme kararında olduğu gibi bu kararda da Danıştaya temyiz hakkının bulunduğu bize ulaşan bilgiler arasında. 



FİKİRTEPE HABER 


Geri Dön