25 / 04 / 2024

Tasavra Çayı'na Çin Seddi çekildi!

 Tasavra Çayı'na Çin Seddi çekildi!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan çalışmalar kapsamında Tasavra Çayı'nın her iki yanına 1 kilometre uzunluğunda, 3,5 metre yüksekliğinde duvar örülerek, taşkın tehlikesine karşı önlem alındı.



Beydağ'da Küçük Menderes nehrinin besleyicilerinden olan Tasavra Çayı'nda yatak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan çalışmalar kapsamında Tasavra Çayı'nın her iki yanına 1 kilometre uzunluğunda, 3,5 metre yüksekliğinde duvar örülerek, taşkın tehlikesine karşı önlem alındı. 


BAYRAMA HAZIR 

Tasavra Çayı ile birlikte Kiraz'ın Doğancılar ve Çayağzı köylerindeki akarsularda da aynı çalışmaları gerçekleştiren Aktaş İnşaat, Beydağ Tasavra Çayı'ndaki çalışmaları Kurban Bayramı'na kadar tamamlamayı amaçlıyor. 


Proje sorumlusu Cem Al, 'Tasavra Çayı'nda çift taraflı olarak toplam 2 kilometre uzunluğunda duvar örüldü. Ortalama 3,5 metre  dere yataklarını yüksekliğinde olan duvarların düzenleyerek kış aylarında üzerine tel örgülü çitlerle yaşanabilecek taşkın tehlikesinin önüne geçmek" dedi. 



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön