24 / 04 / 2024

Taşdelen Evleri'nde 235 bin TL'ye! İcradan!

Taşdelen Evleri'nde 235 bin TL'ye! İcradan!

Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Taşdelen Caddesi, F22d25b4a pafta, 830 parselde yer alan Taşdelen Evleri Sitesi içerisinde bulunan A-6 Blok 8. kat 34 nolu bağımsız bölümü satışa sunuyor



Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ÜMRANİYE 1.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

DOSYA NO: 2009/5689 TAL. Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydında adeti, cinsi, evsafı, kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmazdaki borçluya ait taşınmazın açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

TAPU KAYDI: Çekmeköy Tapu Sicil Müdürlüğünün 23.10.2009 tarih ve 10416 yevmiye sayılı tapu kayıt örneğine göre; Çekmeköy ilçesi, Taşdelen (Merkez) Mahallesi, F22d25b4a pafta,830 parsel sayılı 14.577,38m2 miktarlı kat irtifaktı arsada A-6 Blok 7.Kat 34 bağımsız bölüm no'lu,10/2310 arsa paylı, çatı arasında odası olan dubleks dairenin tamamı borçlu adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU: Çekmeköy Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünce tanzim edilen ...10.2009 tarih ve 22491 sayılı imar durumu yazısına göre Çekmeköy İlçesi, Taşdelen, F22d25b4a pafta,830 parsel sayılı taşınmazın, 17.10.2008 tasdik tarihli istanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmış 1/1000 ölçekli Taşdelen Uygulama İmar Planında, E:0.80 Hmax: serbest irtifalı kısmen Ticaret+Hizmetkısmen de Konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

EVSAFI ve HALİHAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili, Çekmeköy ilçesi Taşdelen (Merkez) Mahallesi, Taşdelen Caddesine cepheli, F22d25b4a pafta, 830 parsel sayılı 14.577,38m2 miktarlı kat irtifaktı arsa üzerine inşa edilmiş olan Taşdelen Evleri Sitesinde kat irtifaktı bahçeli betonarme karkas bloklardan A-6 Blok, 8. kat, 34 bağımsız bölüm nolu, 10/2310 arsa paylı.üst katında odaları ve terası bulunan dubleks dairenin tamamı. Taşınmazın bulunduğu ana bina, bodrum+zemin+7 normal kat+dubleks kattan teşekkül bahçeli, betonarme karkas blok apartman olup,binaya 8 basamak çıkılarak demir doğramalı kapıdan girilmektedir. Binanın dış cephesi ısı izolasyonlu,sıvalı-boyalıdır. Çatısı kiremit kaplıdır. Binanın girişi, merdivenleri ve merdiven sahanlıkları mermer kaplama, merdiven korkulukları demirdir. Binanın yangın merdivenleri vardır. Binanın bodrum katında kapıcı dairesi ve sığınak bulunmaktadır. Zemin ve normal katlar mesken olarak kullanılmaktadır. Her katta 4 daire bulunmaktadır.Binada 2 adet asansör.elektrik, su.doğalgaz teşkilatı mevcuttur. Blokun bulunduğu sitenin etrafı üzerinde demir parmaklıklar bulunan duvar ile çevrili olup muhafazalı ve özel güvenlik korumalı bir sitedir. Site içinde açık yüzme havuzu, parklar ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Dairenin alt katında giriş holü, koridor, salon.biri ebeveyn banyolu 3 oda,mutfak,banyo 2 adet balkon ve merdiven altında deposu bulunmaktadır.Giriş holünden mermer basamaklarla üst kata çıkılmaktadır.Üst katta hol tuvaleti olan oda ve teras bulunmaktadır. Alt kata giriş holü, koridor,mutfak,banyo, balkonlar, Üst katta tuvalet zeminleri seramik kaplamalıdır.Salon ve odaların zeminleri eski tip ahşap masif parke kaplıdır. Pencere doğramaları pvc,dış kapı çelik.iç kapılar amerikan panel kaplı.duvarlar boyalıdır,kaloriferler panel radyatördür. Alt katta banyolarda ve üst katta tuvalet duvarları tavana kadar seramik kaplı olup, alt katta normal banyoda köşe küvet,klozet ve lavabo.ebeveyn banyosunda köşe duşluk lavabo ve klozet bulunmaktadır. Mutfakta duvarlar boyalı, tezgah laminat olup, tezgahın alt ve üstünde laminat kaplama dolaplar bulunmaktadır. Üst katta oda içindeki tuvalette klozet ve lavabo bulunmaktadır. Terasta yer döşemesi mermer kaplı olup.teras duvar parapetleri de mermer kaplamalıdır. Üst kattaki oda ve teras orman manzaralıdır. Dairenin alt kat alanı takribi 118m2, dubleks alan takribi 41.73m2,teras alanı takribi 76.27m2 dir. Dairenin teras alanı ile birlikte toplam kullanım alanı takribi 236.00m2 dir.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: Taşınmazın satış bedeli 235.000,00 TL takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI: 1 -Satış 22.03.2011 günü saat 14:30 den-14:40a kadar ÜMRANİYE 1.İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 01.04.2011 günü aynı yer ve aynı saatte 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada rüçhanlı alacaklıların alacağım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadarki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir..

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerine) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/5689 TALİMAT., sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
21.09.2010 (İc.İf.K.126) Yönetmelik örnek No:27 B-67187


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön