25 / 04 / 2024

Taşeron işçilerin ev sorunları devam ediyor!

Taşeron işçilerin ev sorunları devam ediyor!

Taşeron işçilerin ev sorunları devam ediyor. Şanlıurfa'da dönemin Valisi Celalettin Güvenç tarafından taşeron işçiye verilen konut müjdesinde henüz gelişme olmadığı ileri sürülerek çalışmaların hızlandırılması istendi.



Kamu Şirket Personelleri (KAŞİP) Genel Merkezi'nin girişimleriyle  TOKİ  yetkililerinden 500 konutluk proje sözü alındı. Taşeron işçiye konut yapılacağı müjdesini Vali Güvenç vermişti. 15 Eylül 2013 tarihinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Uygulama Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda dönemin Valisi Celalettin Güvenç 500 konuta ilaveten 100 konut için daha girişimde bulunulacağını aktarmıştı. 


Güvenç, "Şu anda Maşuk'ta temeli atılanlardan 350 konut size ayrılmış durumda. İkinci etap ihalesi yapılanlardan da 150 konut verilecek. 

100 tane konutun daha verilmesi için girişimde bulunalım. Onları da kira öder gibi ödersiniz, ev sahibi olursunuz" diye konuştu. 


TAŞERON İŞÇİ PEŞİNATI BİRAN ÖNCE YATIRMAK İSTİYOR 


Aradan geçen 5 aya rağmen kayda değer bir gelişme yaşanmadığını belirten Kamu Şirket Personelleri Genel Merkezi Başkanı N. Hakan Aydın, "Gelişme tam anlamıyla yok. 


Her iki konutun da yapım projesi devam ediyor. 907 ve 450 konutluk projelerin yapımı devam ediyor. Hatta 450 konutluk projenin yüzde 3'lük, 907 konutluk projede ise yüzde 5'lik tamamlanma var. Lakin bize henüz sözleşmeler gelmedi. Yapacağımız ön ödeme, konut fiyatları, miktarları, taşeron işçilere verilecek konut sayısıyla ilgili henüz bir netlik yok. 


Taşeron işçilerimizin yoğun baskısı altındayız. "Bize bir hesap numarası verilsin. Belli bir miktar para talep edilsin. Biz bu miktarları yatıralım. En azından konut sahibi olduğumuza dair müsterih bir duygu içerisine girelim" diyen kardeşlerimiz var. 

Yoğun bir şekilde bize talepler iletiliyor, haklılar. Bu anlamda Sayın Bakanımızın, Sayın Eski Valimiz Celalettin Güvenç'in, değerli yetkililerimizin, mevcut vali vekilimiz Ramazan Seçilmiş'in harekete geçerek bizi bu konuda bizi aydınlatmalarını istirham ediyoruz" diye seslenişte bulundu. 


MAŞUKTATAŞERONA600 KONUT 


Maşuk Bölgesi'nde yapılması planlanan toplam 600 konutta 2+1 ve 3+1 seçenekleri mevcut. Tahminen 10 bin TL'lik ilk ödemenin ardından konut tesliminde kira öder gibi ev sahibi olunacak. Taşeron işçinin konut sorunu bu şekilde çözülmeye çalışılacak. KAŞİP'Lİ TAŞERONUN SUÇU NE?Öte yandan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın taşaron işçi için Yenice Bölgesi'nde verdiği konut müjdesinde bloklar yükselmeye başladı. Yine TOKi tarafından bakkallar, maliye çalışanları ve basın mensupları için verilen konut sözleri de hızla yerine getiriliyor. Tüm bu gelişmeler çerçevesinde KAŞİP'li taşerona verilen konut sözünün ağır aksak ilerlemesi dikkat çekiyor. 


HABERİMİZ YİNE SES GETİRDİ 


Haberimiz üzerine yetkililer harekete geçerek son durum değerlendirmesi yaptı. Şanlıurfa Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, eski vali Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucu protokoller hazırlandı. Hazırlanan protokoller önümüzdeki hafta içerisinde TOKİ yetkililerine teslim edilecek. Protokol toplantısının ardından çalışmalara bir hafta içerisinde başlanacak. Protokoller kapsamında Bakkal, Taşeron İşçi, Adliye Çalışanları, Gazeteciler ve benzeri kesimlere toplam 3500 konut yapılacak. Projelerde sorun olmadığı kaydedildi. Süreç devam ediyor. 


Şanlıurfa Gazetesi


Geri Dön