25 / 04 / 2024

Taşınmaz yükü örneği!

Taşınmaz yükü örneği!

Borçlusuna kişisel bir borç yüklemeyen, bunun yerine taşınmazı yükümlülük altına sokan taşınmaz yükü, bir kişi veya taşınmaz lehine kurulabiliyor. İşte konu ile ilgili bilgiler ve taşınmaz yükü örneği...



Taşınmaz yükü örneği!

Borçlusuna kişisel bir borç yüklemeyen, bunun yerine taşınmazı yükümlülük altına sokan eşyaya bağlı bir borç olarak tanımlanan taşınmaz yükünün kurulabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor.


Taşınmaz yükünde; yükümlü taşınmaz müstakil mülkiyet konusu olabileceği gibi müşterek veya iştirak halinde de olabiliyor. Kamuya ait taşınmazlar üzerinde de tesis edilebilen taşınmaz yükünde mükellefiyet, bir kişi veya taşınmaz lehine kurulabiliyor. Taşınmaz yüküne örnek aşağıda bulunuyor.


Taşınmaz yükü örnek..

Resmi Senet 

BİR TARAFTAN : ...............

DİĞER TARAFTAN : ..............

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Bütün özellikleri bu resmi senedin arkasındaki özel sütunlarında yazılı, ......... ilçesi ........ Köyünde bulunan Pafta ....., Parsel ....... numarasını teşkil eden .......... m2 miktarındaki zeytinlik ............ oğlu ................ adına kayıtlı iken; bu kez, 300 adet zeytin ağacını ihtiva eden zeytinliğine karşılık göstermek suretiyle bu zeytinlikten her sene çıkan zeytin mahsulünün tamamını 20 yıl müddetle ve beher sene kendisine .............  TL verilmek üzere Özaydın Zeytin Yağı Fabrikası namına maliki ............ lehine ................ TL bedel karşılığında gayrimenkul mükelefiyeti tesis ettiğini, tescilini istediğini; Metin Özaydın da yukarıda yazılı olduğu üzere iş bu gayrimenkul mükellefiyetini aynı şartlarla kabul ettiğini birlikte talep ve beyan ettiler.



Taşınmaz yükü nedir?
Taşınmaz yükü konusu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön