26 / 04 / 2024

Taşköprü Belediyesi şehir planı ABD’de görücüye çıktı!

Taşköprü Belediyesi şehir planı ABD’de görücüye çıktı!

Taşköprü Belediyesi’nin ilçenin imar planı ve şehir planı çalışması ABD’nin Georgia Eyaleti bulunan Georgia Üniversitesi’nde sergiye açıldı. Gerçekleşen sunumda çok sayıda öğrenci ve akademik heyet de hazır bulundu.




Taşköprü Belediyesi’nin ilçenin imar planı ve şehir planı çalışması ABD’nin Georgia Eyaleti bulunan Georgia Üniversitesi’nde sergiye açıldı. Prof. Dr. Ümit Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen sunumda çok sayıda öğrenci ve akademik heyet de hazır bulundu.


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Yılmaz, Taşköprü’nün geçmişinden günümüze kadarki imar durumu hakkında bilgi verdikten sonra Pompeiopolis Antik Kenti ve tarihi binalar ile turizm noktalarını da göz önünde bulundurarak Taşköprü’nün modern mimarisinin nasıl ön plana çıkarılacağı ele alındı ve 3 boyutlu görseller sunuldu.


Taşköprü Belediyesi Proje Koordinatörü Kazım Duman ise Taşköprü’nün köklü bir tarihe sahip olduğunu ve Paflagonya’ya başkentlik yapan Pompeiopolis Antik Kenti’nin ilçede bulunmasının büyük avantaj olduğunu kaydetti.


Kırsal turizm alanındaki hareketler ve sanayileşmenin de etkisiyle ilçenin nüfusunun da artacağını belirterek bu yapılan çalışmanın gelecek nesillere şehircilik anlamında miras kalacağını vurguladı.


Karşılıklı hediye takdiminin ardından 3 boyutlu görselleri içeren sergi alanı ziyaret edildi ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.



Taşköprü Belediyesi


Geri Dön