24 / 04 / 2024

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı projesi için imzalar atıldı!

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı projesi için imzalar atıldı!

Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülen Cumhuriyet Meydanı projesinde imzalar atıldı. Yaklaşık 1 milyon 700 bin TL’ye ihaleyi alan yüklenici firmanın 150 gün içerisinde projeyi teslim etmesi bekleniyor.



Taşköprü Belediyesi tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na (KUZKA) Bölge Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı projede geçtiğimiz ay yapılan ihalenin ardından Taşköprü Belediyesi ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

Taşköprü Belediyesi’nde gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanı Arslan ile yüklenici firma sahibi Şeref Kaya arasında imzalar atıldı.

Yaklaşık 1 milyon 700 bin TL’ye ihaleyi alan yüklenici firmanın 150 gün içerisinde projeyi teslim etmesi bekleniyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, günümüzde kentleri kent yapan faktörlerin başında binalardan ziyade meydan ve park alanlarının etkin rol oynadığını Taşköprü gibi güzel ve yaşanılırlık düzeyi yüksek bir ilçenin de ülkemizde örnek gösterilecek bir projeye imza atmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Arslan, ayrıca bu proje ile Cumhuriyet Meydanı ve Merkez Parkı alanında yapılacak düzenlemelerle ilçelerinin “Meydan-Park ve Tarihi Mekanlar” üçgeninde örnek bir sosyal yaşam merkezine kavuşacağını dile getirdi.

Proje kapsamında, ilçenin otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yeraltı otoparkı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Büstü düzenlemesi, Merkez Parkı düzenlemesi gibi çalışmalar yapılarak bu alanların Tarihi Çarşı Merkezi ve Tarihi Taş Camii ile de bütünleşerek ilçenin cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.


Hürriyet 


Geri Dön