19 / 04 / 2024

Taşyapı, Doğan'la Trump Towers ortaklığından ayrıldı!

Taşyapı, Doğan'la Trump Towers ortaklığından ayrıldı!

Taşyapı İnşaat Doğan ailesi ile birlikte hayata geçirdiği Trump Towers'taki ortaklıktan ayrıldı. Turanlı "Yüzde 50 hisseyi 125 milyon dolara sattım" dedi



İstanbul Şişli'de Doğan ailesi ve Taşyapı'nın ortak olduğu Yeşil İnşaat'ın isim hakkına sahip olduğu Trump Towers projesinde projenin yüzde 50 ortağı ve yüklenicisi olan Taşyapı İnşaat geçtiğimiz hafta hisselerini satarak ortaklıktan ayrıldı. Taşyapı'nın, projede sahip olduğu yüzde 50 hisseyi 125 milyon dolara Doğan ailesine satarak projedeki ortaklıktan ayrıldığı öğrenildi. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Trump Towers projesindeki ortaklıktan ayrıldıklarını doğruladı. Turanlı, ayrılığın sebebi hakkında ise bilgi vermezken "Yüzde 50 hissemizin tamamını satarak ayrıldık" dedi.

125 MİLYON DOLARA SATTI
"Aslında hisselerimizin değeri 300 milyon dolar ancak 125 milyon dolara sattık" diyen Turanlı, "İşimizi kaliteli dürüst yapıyoruz. Ama malesef ayrılma ihtiyacı doğdu ve ayrıldık" diye konuştu. Trump Towers projesi, İstanbul Şişli'de Doğan ailesinin sahibi olduğu arazide 23 bin metrekarelik alanda 39 katlı çift iki kuleden oluşuyordu. Taşyapı'nın yüklenici firma olduğu projede Doğan ve Taşyapı kâra yüzde 50 ortak olmuşlardı. Trump Towers projesi 2008 Nisan ayında Doğan ailesi, Taşyapı İnşaat, Yeşil Grubu ortaklığı ile ABD'li emlak zengini Donald Trump'ın New York'taki Trump Towers binasında attığı imza ile açıklanmıştı. İnşaatı halen devam eden projenin 2010'da tamamlanarak açılması planlanıyordu. 500 milyon dolara malolması beklenen prodden 750 bin ile 1 milyar dolar arasında gelir öngörülüyordu.

'ALANA HAYIRLI OLSUN'
Projede arazinin sahibi olan Doğan ailesinin yanına başka bir ortak alarak devam edeceği tahmin ediliyor. Turanlı, "Biz elimizdeki hisseleri onlara sattık. Bundan sonra kiminle devam ederler bilemiyorum" diye konuştu. Turanlı, projenin sonuna gelinmişken neden ayrıldıkları sorusuna "Alana hayırlı olsun. Bizi işimize devam ediyoruz. Bu bir iştirakti, böyle olması gerekti, böyle yaptık." diye konuştu. Doğan Grubu ile Taşyapı İnşaat arasındaki ayrılık geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Ancak iki tarafın da ABD'li emlak zengini Donald Trump'ın sahibi olduğu Trump Towers'ın Türkiye'deki isim hakkının sahibi olan Yeşil İnşaat'a ayrılıkla ilgili bir açıklama yapmadığı öğrenildi.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön