26 / 04 / 2024

Taşyapı Şişli'de 1 milyar dolarlık projeye başlıyor!

Taşyapı Şişli'de 1 milyar dolarlık projeye başlıyor!

2015 hedefleriyle ilgili konuşan Emrullah Turanlı, Altunizade projesinin yakında satışa çıkacağını, 2 ayda satacaklarını söyledi. Turanlı, Şişli'de de 1 milyar dolarlık yeni projeye başlayacaklarını açıkladı.



2015 hedefleriyle ilgili konuşan Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, inşaatın yanı sıra tarım işine de girdiklerini açıkladı. Turanlı, Şişli'de de 1 milyar dolarlık projeye başlayacaklarını söyledi.


Sabah gazetesinin sorularını yanıtlayan Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, 2015 yılı hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi:


"Okmeydanı ile Göztepe SSK'yı yeniden yapıyoruz. Birisini Avrupa Yatırım Bankası diğerini de İslam Kalkınma Bankası finanse ediyor. Toplam 450 milyon dolarlık yatırım. 3 yılda tamamlarız. Bir de enerji santrali projemiz var. Balıkesir'de 200 MW'lık 270 milyon dolarlık bir yatırım. Mayısta başlayacağız. Tarım işine de girdik. İç Anadolu'da aspir üretiyoruz. Su olmadan da yetişebiliyor. Çiftçilerle sözleşmeli tarım yaptık. Aspir İç Anadolu'nun çayı olacak.


İnşaata yatırımlarımız da devam ediyor tabiî ki. Martta Dubai'de karma projeye başlıyoruz. 8 senedir başlayamadık ekonomik kriz yüzünden. 300 milyon dolarlık yatırım olacak. Şişli projemize başlayacağız. 700 odalı bir otel, konut ve ofislerden olacak. Yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak.


"ALTUNİZADE PROJESİ BİTTİ, 2 AYDA SATARIZ"


Altunizade projesini tamamladık. Bitmek üzere. Bittikten sonra satışa çıkacağız. Kız babası gibi. Kız babası büyütür besler geliştirir okutur. Sonra el adamına verir. Benim işim bu. 240 daire var, 1000 tane de talep. Satışa çıktığı gibi iki ayda satarız."


ATIKLARI SANAYİYE KAZANDIRDIK


Turanlı, sanayi yatırımları ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:


"İzmit'te çevreye duyarlı çok güzel bir projemiz var. Atıkları sanayiye kazandırıyoruz. 300 kişi çalışıyor. 37 bin adresten atık alıyoruz. Çok ciddi bir iş bu. Ama 120 bin adres var Türkiye'de. Hepsinden alınması lazım. Bu atıkları getiriyoruz Dilovası'nda fabrikamız var. Bunları işleyip, sanayi mamulü haline getiriyoruz. 

Sonra da İzmit Aslanbey'de 50 milyon euroluk fabrika yatırımı yaptık. Sanayi mamulüne çevirdiğimiz bu atıklardan bir kısmını biodizel yapmak üzere depoluyoruz. Baştan akıl edemedik. Bunu Avrupa çevre fonu hibe kredi veriyor. Yeni projelerde desteğimizi alacağız inşallah. Atığı toplamak, sanayi mamulünden biodizele çevirmenin toplam maliyeti 100 milyon euro." 


Sabah






Geri Dön