29 / 03 / 2024

Taşyapı'dan Ağaoğlu'na işbirliği teklifi

Taşyapı'dan Ağaoğlu'na işbirliği teklifi

Emrullah Turanlı, Ağaoğlu'na Seyrantepe'de 32 dönümlük arsa üzerine kuracağı rezidans projesinde ortaklık teklif etti



Ağaoğlu İnşaat, son dönemin en hızlı gayrimenkul yatırımcılarının başında geliyor. En son geçen hafta Ataşehir'de yer alan 420 konuttan oluşan My Towerland Projesi'nin lansmanını gerçekleştiren Ali Ağaoğlu, bir taraftan da yeni konut projeleri için fırsat kolluyor. Yarattığı fırsatlar arasında kriz nedeni ile yarım kalan projeler de önemli yer tutuyor. Daha önce Kriz yüzünden zor duruma düşen Hoffmann İnşaat'ın yarım kalan Esentepe'deki 22 katlı alışveriş ve rezidans projesi ile Bomonti'deki 320 konutluk Palms Studios Projesi'ni devralan Ağaoğlu'na son bir teklifin de ünlü bir inşaat firmasından geldiğini öğrendik.

Kriz nedeniyle projelerini tamamlama konusunda hayli sıkıntı yaşayan Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, Ağaoğlu'na Seyrantepe'de 32 dönümlük arsa üzerine kuracağı 255 metrelik rezidans projesinde ortaklık teklif etti. Bu konuda görüşüne başvurduğumuz Ali Ağaoğlu, "Henüz alınmış net bir karar yok" diyerek teklifi doğruladı. Bu arada şunu belirtmekte yarar var, Ağaoğlu'nun da tıpkı Taşyapı gibi Seyrantepe'de net 29 bin 640 metrekare büyüklüğe sahip bir arazisi bulunuyor. Ağaoğlu, TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO'dan geçtiğimiz yıl 232 milyon 925 milyon liraya satın aldığı bu arazi üzerinde büyük bir rezidans inşa etmeye hazırlanıyor. Ağaoğlu'nun konut projesi Seyrantepe ile sınırlı değil elbet.

Okhan Şentürk/Ekonomist Dergisi


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Taşyapı, Ağaoğlu'na ne teklif etti?

İnşaat sektöründe küçülme büyük, ama sektörü sürükleyen firmalar boş durmuyor.

Her gün yeni bir girişimlere ve gelişmeye tanık oluyoruz. Bu hafta da İstanbul'daki birçok projede imzası olan Taşyapı ve Ağaoğlu'nu ilgilendiren iki duyumu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bilindiği üzere Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taşyapı'nın Seyrantepe'de OYAK Sitesi'nin bitişiğinde 30 dönümlük bir arsası vardı.

Bu arsanın üzerine 400 milyon dolarlık bir yatırımla, altında 100 bin metrekare büyüklüğünde bir çarşı, bu çarşının üzerinde de bin 500 adet modül daire inşa edecekti. Hatta Emrullah Turanlı, 50'şer katlı üç bloktan oluşacak Seyrantepe projesine önümüzdeki Temmuz veya Ağustos ayında başlamayı planladıklarını daha önce açıklamıştı. Ancak duyduğumuza göre Taşyapı, bu araziyi satın alması için Ağaoğlu'na teklif yapmış. Ağaoğlu da henüz araziyi, değerini ve nasıl bir proje yapabileceğini inceleme kararı almış. Buraya Ağaoğlu İnşaat'ın nasıl bir proje yapacağını ise ancak zamanla öğreneceğiz. Ağaoğlu İnşaat'tan bir başka haberimiz daha var. Hatırlanacağı üzere Alman Hoffman iflas etmiş, Maslak ve Bomonti'deki projeleri yarım kalmıştı. Bunları Ağaoğlu devraldı. Öğrendiğimize göre bu projelerin isimleri ve temel nitelikleri değiştirilecekmiş. Anlaşılan Ağaoğlu, projeye kendi imzasını vuracak.

Para Dergisi


Geri Dön