23 / 04 / 2024

Taşyapı'dan İstanbul'a 3 otel yatırımı!

Taşyapı'dan İstanbul'a 3 otel yatırımı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Türkiye'ye yabancıların gelmeye devam edeceğinden hiç kuşkum yok. O yüzden turizm yatırımlarımız da sürüyor. İstanbul'da 3 otel yatırımız var." dedi.



Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz'da darbeyi önleyen telefonun, demokrasi müzesine konulması gerektiğini söyledi. “Demokrasi müzesini kurmaya ben talibim” açıklamasını yapan Turanlı'nın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:


SİZCE YENİ TEHLİKE OLABİLİR Mİ?

Bu hainlerin tümü temizlenemeyebilir. Devlet içinde kalabilen ve gizlenenler, yine mücadele edeceklerdir. Bunlardan yılmamamız, mücadeleyi sürdürmemiz lazım. İş dünyası, halk, devlet yönetimi çok daha dikkatli olmamız lazım. Bu sahtekarlar yıllardır maddi durumu iyi olmayan çocukları toparladılar, bunlara ülke sevgisi ve eğitim vereceğine, bunların beynine başka sevgiler verdiler, memleketimizi bu hale getirdiler. Bu memleketin ayağa kalkıp yürümesi için tek bir yol var, o da hukuk devleti ve yatırımlardır.


EKONOMİDE BİR DURGUNLUKTAN SÖZ EDİLİYOR, VAR MI BÖYLE BİR ŞEY?

Başta darbe girişimi olmak üzere, son yıllarda yaşadığımız bazı olaylar, maalesef bizim de moralimizi bozdu, uykularımızı kaçırdı. Ama buna rağmen 5-6 ayrı dalda yatırımlarımız tam gaz sürüyor. İnşaatta, 2 milyar dolarlık yatırım için ruhsatların çıkmasını bekliyoruz, hemen işe başlayacağız.


BAŞKA HANGİ YATIRIMLARINIZ VAR?

Turizm alanında var. Türkiye'ye yabancıların gelmeye devam edeceğinden hiç kuşkum yok. O yüzden turizm yatırımlarımız da sürüyor. İstanbul'da 3 otel yatırımız var.


15 TEMMUZ GECESİ NE YAPTINIZ?

Tanklar, tüfekler, uçaklar bir terör havası yarattı, ben de Allah'a sığındım ve kendimi sokağa attım, Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyondaki o konuşması, bize inanılmaz bir güç verdi. CNN Türk'te Sayın Cumhurbaşkanı'nın telefonunu ekrana tutan gazeteci Hande Fırat kardeşimiz beni bağışlasın, ben kendisine ömür boyu minnettarım, Cumhurbaşkanı'yla cumhurunu, yani halkını o küçücük telefonda bir araya getirdi, bu darbecileri engelledi. Yapılan şey, bu cuntacıları engellemenin en etkili yoluydu, bunu yaptı. Hande Fırat'ı bu milletin binlerce yıl alkışlaması lazım. O anda bir dalgınlık olsa, birkaç saniye gecikse, durum farklı gelişebilirdi. Kendisini tebrik ediyorum. Hande Fırat'ın Cumhurbaşkanı ile konuştuğu telefona para önerdiklerini duydum, o telefonun maddi değeri ölçülemez. Alınıp, demokrasi müzesinin başköşesine konulmalı. Demokrasi müzesini yapmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım.


DERECELENDİRME KURULUŞLARI NEDEN TÜRKİYE'NİN NOTUNU KIRMAYA ÇALIŞIYOR, NİYETLERİ NEDİR?

16 Temmuz günkü Avrupa basınını alın okuyun, Türkiye'de olmayan binlerce yalan vardı orada. Bu kredi kuruluşları da ilk günkü telaşla, böyle adımlar atıyor. Bize zararı pek fazla olmaz ve Türkiye'nin kalkınmasını engelleyemez. Biz; iktidar, halk, basın, işadamı, el ele verip, seferberlik ile tüm tasarrufu yatırıma dönüştüreceğiz, ülke kalkınacak, başka çare yok. Ayrıca, siyasetteki bu yumuşama çok önemlidir. Türkiye'nin birliği beraberliği için ve bu hainlerin, ortam bulamaması için bunun sürmesi gerekir. Millet bunu tüm siyasilerden bekliyor. Aksi halde bu hainler yine bir araya gelir, ülkenin huzurunu bozabilir.


Sözcü


Geri Dön