25 / 04 / 2024

Tat Towers'a 'tapuda tarla görünüyor' iddiası

Tat Towers'a 'tapuda tarla görünüyor' iddiası

Salih Tatlıcı'nın büyük oğlu Mehmet Tatlıcı, Tat Towers Kuleleri'nin tapuda 'bahçeli ev ve tarla' göründüğünü iddia etti



İşadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefatının ardından varisleri arasında yaşanan miras kavgası hız kesmeden devam ederken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. Merhum işadamının ilk evliliğinden olan ve miras dışı bırakılan oğlu Mehmet Tatlıcı, tereke davasının sürdüğü mahkemeye verdiği dilekçede, Zincirlikuyu'daki yüz milyonlarca liralık Tat Towers kulelerinin tapuda 'bahçeli ev ve tarla' olarak gözüktüğünü bu nedenle belediyeden gerekli bilgilerin alınmasını ve durum tespiti yapılmasını talep etti.

22 Şubat 2009 tarihinde yaşamını yitiren Mehmet Salih Tatlıcı'nın (78) ölümünden sonra mahkemece açıklanan vasiyetnamesinde tüm mirasını ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile bu evliliğinden olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakmıştı.

Babasının, mirasından yalnızca 'mahfuz hisse'den pay verilmesini istediği Mehmet Tatlıcı, tereke davası açtığı Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Sibel Özcanlı Unaner aracılığıyla verdiği dilekçede, Tat Towers'ın kaçak olduğunu belirttikten sonra kulelerin anahtarlarının üvey annesi ve üvey kardeşinden alınmasını, ayrıca güvenlik şirketinin değiştirilmesini talep etti. Tatlıcı buna gerekçe olarak da üvey kardeşinin ve üvey annesinin mal kaçırabileceği iddiasını dile getirdi, örnek olarak da daha önce babasına ait Kâğıthane'deki eski 'Pilma Pil Fabrikası'nda yapılan sayımda önce 289 değerli tablo bulunduğunu hatırlatan Mehmet Tatlıcı, yaptığı şikâyet üzerine gizlenen 71 değerli tablonun daha ortaya çıkarıldığını, bazı tabloların da üvey kardeşi Uğur'un evinden çıktığını hatırlattı.

TALEP KABUL EDİLDİ
Mahkeme, Tat Towers'ta öncelikle mevcut güvenlik şirketinin görevine son verilmesini kararlaştırdı ve atanan tereke memurları tarafından bina için yeni bir güvenlik şirketi ile
anlaşılmasına karar verdi.

VASİYETNAMEYE İPTAL DAVASI
Vasiyetnamesinde ilk eşi Bedriye Tatlıcı'dan olma oğulları Ali ve Ahmet'i kendisini ölümle tehdit ettikleri gerekçesiyle mirasından tamamen mahrum bırakan Mehmet Salih Tatlıcı, diğer oğlu Mehmet'e ise yalnızca 'mahfuz hisse'den (saklı) pay verilmesini istediği ortaya çıkmıştı. Ahmet Tatlıcı ile ölen kardeşi Ali Tatlıcı'nm oğlu Salih Zeki Tatlıcı açtıkları davada, Mehmet Salih Tatlıcı'ya ikinci eşi Nurten Tatlıcı'nm baskısıyla imzalatıldığını öne sürdükleri vasiyetnamenin iptalini istediler.
Canan İSPİR/Habertürk


Geri Dön