11 / 05 / 2024

Tatil Köyü yapılacak araziye izinsiz gece kulübü yapıldı

Tatil Köyü yapılacak araziye izinsiz gece kulübü yapıldı

KKTC'de bir hayırsever tarafından vakfedilen; daha sonra Vakıflar İdaresi'nden Hamitkoy Camii'ne gelir sağlanması için tatil köyü yapılmak üzere kiralanan 6 dönümlük araziye Ali Mahşeker gece kulübü inşa etti



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Vakıflar idaresi tarafından, Hamitkoy Camii'ne ait 6 dönümlük vakıf arazisi üzerine inşa edilen gece kulübü sahibi Ali Mahşeker, sivii toplum örgütlerinin tepkilerine karşı meydan okuyor.1995 yılında tatil köyü inşa etmek üzere kiralanan ancak daha sonra gece kulübü inşa edilen 6 dönümlük arazinin bir hayırsever tarafından Hamitkoy Camii'ne gelir sağlanması için vakfedildiği ortaya çıkmıştı. Kira sözleşmesi 2013'e kadar devam edecek olan gece kulübü sahibi Ali Mahşeker tepkilere, "Hiçbir güç beni cami arazisinden çıkaramaz" diyerek adeta meydan okuyor.

GECE KULÜBÜNDE AĞIRLANAN VAKIFLAR GÖREVLİSİ KİM
Mahşeker'in, Vakıflar idaresi Yönetim Kurulu'nun bazı üyelerinden destek ve güç aldığı belirtilirken söz konusu arazinin üzerine Mahşeker'in bir gece kulübü daha inşa etmeyi düşündüğü öğrenildi. Mahşeker'in, Vakıflar idaresi Yönetim Kurulu üyelerinden bazıları ile çok yakın ilişkiler içerisinde bulunduğu ve Yönetim Kurulu'nda bulunan bir kişiyi sürekli gece kulübünde ağırladığı da öğrenildi. Sivil toplum kuruluşları ise Vakıflar idaresi Genel Müdürlüğü'nün 15 yıldır göz yumduğu rezalete tepki göstererek gece kulübünün derhal yıkılmasını ve arazinin, vakıf gayesine uygun bir şekilde kullanılmasını istiyor. Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası Başkanı Mehmet Dere, KKTC'de vakıf gayrimenkullerinin benzer durumda olduğunu dile getirerek, Vakıflar idaresi'nin benzer çıkar ilişkileri içerisinde hukuksuzluklara göz yumduğunu söyledi. Vakıf arazilerinin çok ucuza kiralandığını ve camilere verilmesi gerekirken verilmediğini ifade eden Dere, "Maalesef KKTC'deki yönetim sayesinde bunlardan hesap sorulamıyor" diye konuştu.
Akit


 


Geri Dön