19 / 04 / 2024

Tatvan Devlet Hastanesi açıldı!

Tatvan Devlet Hastanesi açıldı!

Yapımı tamamlanan ve son teknolojiyle donatılan 400 yataklı Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı. Akay: "Bundan sonra bütün kente hitap edebilecek büyük bir hastane olarak hizmet vereceğiz" dedi.



Bitlis'te yapımı tamamlanan ve son teknolojiyle donatılan 400 yataklı Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi, bölge halkına hizmet sunmaya başladı.


Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, AA muhabirine, Bitlis-Tatvan karayolu Üçyol mevkisinde yapımı tamamlanan hastanenin bütün poliklinik ve yataklı servislerinde bugünden itibaren hizmete başlandığını söyledi.


Yeni hastanenin vatandaşlara en iyi hizmeti verecek şekilde inşa edildiğini ifade eden Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu hastanemizin eskisinden en büyük farkı, bütün yataklı servislerimizin yarısı tek, yarısı çift yataklıdır. Servislerde internet, televizyon, buzdolabı ve lavabo bulunmaktadır. Poliklinik odalarımız eski hastanemize göre çok daha geniş ve daha ileri teknolojiyle kurulmuştur. Bütün laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri eski hastanemizin cihazlarından daha üstün. 4 kesikli tomografi cihazı kullanırken şu anda 16 kesikli tomografi cihazıyla hizmet vereceğiz. Hastalarımız burada büyük bir konfor bulabilecek. Yeni hastanemizde ilk gün olmasına rağmen hiçbir aksaklık yaşamadık. Bütün hastaların işleri aksamadan yapıldı. Hastalarımızın burada hiçbir mağduriyeti olmadı. Hastaneyi ve konforunu gören insanlar artık eskisinden daha iyi hizmet alarak, buradan memnun ayrılacak."


Eski Tatvan Devlet Hastanesinin kapandığını bildiren Akay, ilçedeki Doğumevi Hastanesi'nde büyük bir acil, dahiliye ve çocuk branşlarında semt polikliniği kurduklarını söyledi.


Akay, "Bundan sonra bütün özellikli birimler yeni hastanemizde hizmet vermeye başlayacak. Daha konforlu ve büyük tıbbi işler yapılabilecek bir hastane olarak hizmet vereceğiz. Burada özellikli birimlerimiz arasında anjiyo, yanık ve onkoloji ünitesini de kuracağız. Ayrıca ileri basamak yoğun bakımımız en yakın zamanda açarak hizmet vereceğiz. Bundan sonra bütün kente hitap edebilecek büyük bir hastane olarak hizmet vereceğiz." diye konuştu.


Göğüs Hastalıkları servisinde yatan Felit  Alp ise eski hastanenin yetersiz olduğunu, yeni hastanenin ise çok güzel ve konforlu olduğunu belirterek, hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.


AA


Geri Dön