25 / 04 / 2024

Tatvan köylerinde yol genişletme çalışmaları yürütülüyor!

Tatvan köylerinde yol genişletme çalışmaları yürütülüyor!

Bitlis’ in Tatvan ilçesinde İlçe Özel İdare Müdürlüğü' ne bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının tamamının açılmasının ardından şimdi de yol genişletme çalışmaları yürütüyor...




Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının tamamının açılmasının ardından şimdi de genişletme çalışmaları yürütüyor. 


Köy yollarında yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Tatvan İlçe Özel İdare Müdürü Kerem Oruk, yaklaşık 58 köyün tamamının yolunun açıldığını, birçok köyde ise yol genişletme çalışması yürüttüklerini söyledi. İlçe Özel İdare olarak gerek yağışların yoğun olduğu günlerde gerekse yağışlar durduktan sonra tam kadro olarak vatandaşların mağdur olmaması için geceli gündüzlü 24 saat karla mücadele çalışması yaptıklarını ifade eden Özel İdare Müdürü Oruk, bu yıl yağışların önceki yıllara oranla daha az olmasına karşın olası durumlar için 24 saat boyunca ekiplerin hazırda bekletildiğini belirtti.


İlçeye bağlı köy ve mezra yollarında bir süredir devam eden yol genişletme çalışmalarında da sona gelindiğini açıklayan Oruk, “Bu yıl önceki yıllara oranla kar yağışı daha az oldu. Ancak biz yine olası durumlar için ve vatandaşların mağdur olmaması için en kapsamlı şekilde önlemimizi aldık. Gerek kar yağışlarında gerekse yağışlar durduktan sonra köy yollarında acil şekilde yol açma çalışması yürüttük. Şu anda ise tamamen açık olan köy yollarımızı karları küreyerek genişletiyoruz. Bu çalışmamızda da sona gelmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda karla mücadelede kullanılmak üzere yeni araçlar aldık. İnşallah gerek ekiplerimizle gerekse tam donanımlı karla mücadele araçlarımızla bu kışı da sıkıntı yaşamadan geçireceğimize inanıyorum.” dedi.


 

Name Haber


Geri Dön