19 / 04 / 2024

TAV İnşaat havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi!

 TAV İnşaat havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi!

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları TAV İnşaat ve SUMMA İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından iki ayrı proje ile ayrı alanlarda birincilik ödülüne layık görüldü.



‘Kültürel tesisler’ kategorisinde SUMMA Senegal-Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesi ile ‘havaalanları-limanlar’ kategorisinde TAV Suudi Arabistan-Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi ile dünya birincisi seçildi.


New York’ta gerçekleştirilen ENR Küresel İnşaat Zirvesi’nde, Summa Grup’un ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili Selim Bora, TAV Inşaat’ın ödülünü de Suudi Arabistan ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur teslim aldı. TAV Grubu CEO’su Sanı Şener yaptığı açıklamada “ENR Dergisi’nin ‘Küresel En iyi Proje’ ödülü ile uluslararası başarılarımızın yanına bir yenisini daha koymuş olduk. Havalimanı inşaatında dünya birinciliğimize; ödüllü projelerimizi de ekleyerek devam ediyoruz” dedi.


Star 


Geri Dön