23 / 04 / 2024

TAV Suudi Arabistan'da havalimanı inşa edecek!

TAV Suudi Arabistan'da havalimanı inşa edecek!

TAV Havalimanları Holding A.Ş, AL-RAJHI Holding Group ile dün bir Ortak Girişim sözleşmesi imzalandığını duyurdu



TAV Havalimanları Holding A.Ş, Suudi Arabistan Krallığı'nda kurulu ve faaliyet gösteren AL-RAJHI Holding Group ile dün bir Ortak Girişim sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

TAV Havalimanları Holding'den yapılan açıklamada, şirketin, havalimanı işletmeciliği alanında sahip olduğu deneyim ve başarıyı, Suudi Arabistan'a da taşımak üzere Suudi Al Rajhi Holding ile ortak girişim sözleşmesi imzaladığı belirtilerek, sözleşme kapsamında, Suudi Arabistan'da çeşitli havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projelerinin hayata geçirilmesi ile işletme, bakım ve yönetim hizmetleri sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, TAV Havalimanları'nın, gün geçtikçe artan kalifiye insan kaynağı ve sürekli gelişen sağlam alt yapısıyla havalimanı işletmesi alanında dünyada aranan bir güç konumuna geldiğini vurguladı.

Suudi Arabistan'a da hizmet ağını götürmek üzere güç birliği yaptıkları Al Rajhi Holding Grubu ile pek çok proje için dirsek dirseğe çalışacaklarını ifade eden Şener, TAV Havalimanları markasının havalimanı işletmesi alanında Avrupa'dan, Asya'ya, Kafkaslar'dan Afrika'ya değer taşıdığını belirtti.

Şener, "Uluslararası normlara uygun olarak dünyanın her köşesinde iş yapma ve know-how ihraç etme gücümüz bulunuyor. Bu gücümüzü pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Al Rajhi ise, Al Rajhi Grubunun mali açıdan çok iyi yapılandırılmış bir holding olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kaynaklarımızı ve birikimimizi TAV Havalimanları gibi itibarlı ortaklarla stratejik işbirlikleri yaparak daha da artırmayı arzu ediyoruz. Biliyoruz ki TAV Havalimanları Holding, havalimanlarına yönelik Yap – İşlet – Devret projeleri ile işletme bakım ve yönetim hizmetlerinde dünya liderlerinden biri konumunda. TAV Havalimanları ile ortaklığımızla bu önemli deneyim ve uzmanlığı biran önce ülkemize aktarma gayretindeyiz."

Türkiye'de İstanbul Atatürk,  Ankara  Esenboğa,  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ile Antalya Gazipaşa Havaalanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding, yurt dışında ise Gürcistan'da Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları ile Tunus'ta Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nı işletiyor. TAV Havalimanları ayrıca Tunus'taki Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Alexander the Great Uluslararası Havalimanı ile Ohrid'de bulunan St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı'nı işletme hakkını elinde bulunduruyor.
AA


Geri Dön