29 / 03 / 2024

Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır? sorusunun cevabı aşağıda anlatılıyor. Tavanlara yapılacak ısı yalıtımı ile yazın sıcağın kışınsa yağmur veya kar sularının evin içerisinde sızması önlenebilir...




Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?


Hayatımızı sürdürdüğümüz binaların içindeki konforu ve binanın sağlıklı yaşam süresini belki de en çok artıran sistemler yalıtım çeşitleri ve mantolamadır. Öncelikle binalarımızın dış etkenlerden minimum etkilenmesi hedefiyle yapılan bu sistemler, hem yaz hem de kış günleri için enerji tasarrufunda başrol oynamaktadırlar. Isı ve ses kaybının en fazla olduğu bölge olan duvarlar güçlü bir ısı ve ses yalıtımı ile çevrelendiğinde evimizin hem ekonomik yapısı güçlenmiş olacak, hem de içinde oturulması daha konforlu bir yapı haline gelecektir. Bunların yanında kaliteli malzemeyle işinde ehil olan kişiler tarafından kurulumu yapılan yangın, su ve nem yalıtımları binanın güvenlik standardını yükseltirken içinde yaşayanların sağlığı için de sebep olacağı zararlardan mümkün derecede arınmış olur. Ancak evimize bu tarz sistemler kurdurmaya karar verdiğimizden itibaren malzemelerin seçiminden teknik dizayna kadar her aşamada kendi başımıza hareket etmememiz, bu sistemler konusunda ‘Ehil’ olmuş kişilerle yola devam etmemiz gerekir. Bu sayede en yüksek kaliteyi uygun şekilde masraflardan kaçınarak edinebilmemiz mümkündür.


Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır? sorusuna şöyle cevap vermeye çalışalım:


Tavanlarda uygulanacak ısı yalıtımı işlemi için mineral yün esaslı çatı şilteleri çatıya çıkarılarak kullanılmayan çatı aralarının döşemesine serilir. Uygulama yapılacak çatı döşemesinin üstü, toz, kir harç artıklarından temizlenerek veya döşeme betonu üzerine mala perdahlı ince şap uygulaması yapılarak, düzgün bir zemin temin edilir. Daha sonra kullanılacak olan ısı yalıtım levhaları tavanın üstündeki zemine yapıştırılır. Bunun için de kalınlığı TS 825 “Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı”na göre belirlenmiş ısı yalıtım malzemeleri kullanılması daha uygun olur.



Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı yalıtım malzemesinin üzerine ayırıcı tabaka yerleştirilip yüksek dozlu şap uygulaması yapılarak detay tamamlanır. Şap uygulamasının üstüne tercihe bağlı olarak herhangi bir kaplama yapılabilir. Bu detayda havalandırma hayati öneme sahiptir. Yalıtım malzemesinden geçen su buharı mutlaka yapılan havalandırma boşluğu ile atmosfere atılmalıdır. 



Isı yalıtımının faydaları!
Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!
Dış cephe ısı yalıtımı malzemeleri!
Isı yalıtımı yaptırma!
Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön