28 / 03 / 2024

Tavros, Hyatt Regency oteli ile İzakaya konseptini Türkiye'ye taşıyacak!

Tavros, Hyatt Regency oteli ile İzakaya konseptini Türkiye'ye taşıyacak!

Ataköy’de 120 milyon euroya inşa ettiği Hyatt Regency otelini Eylül’de açacak olan Tavros Yatırım Holding, Japonlar’ ın geleneksel pub konsepti İzakaya’ yı Türkiye’ye taşımayı planlıyor



Tavros Yatırım Holding, Ataköy’de 120 milyon euro yatırımla inşa ettiği Hyatt Regency otelinin açılışını Eylül ayında yapacak. Holding, fark yaratmak üzere yola çıktığı otelde Japonlar’ın geleneksel pub konsepti İzakaya’yı Türkiye’ye taşımayı planlıyor. İzakaya Amsterdam’da şefler yemekleri misafirlerin gözü önünde hazırlıyor. Japon ‘Robota’ ızgaranın ön plana çıktığı konseptin tasarımcısı BK Architects.


Konseptin Avrupa’daki en ünlü restoranlarından İzakaya Amsterdam’ın Türkiye lisansını almak için görüşmelere başlayan Tavros Yatırım Holding’in İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, 2007 yılında TOKİ’den 45 milyon euroya aldıkları arazide inşa edilen otelde farklı mekanlara yer vermek istediklerini anlattı. Döşkaya, “İzakaya Amsterdam ile görüşüyoruz. Anlaşabilirsek bu mekanlardan biri İzakaya olacak. Türkiye lisansını alacağız. Japon pub’ları ABD’de çok popüler; son yılların yükselen trendi” dedi.


Tapas da olacak


Otelde ‘tapas’ ismiyle anılan İspanyollara özgü mezelerin servis edildiği bir başka restoran daha açmayı planladıklarına değinen Döşkaya, “Deniz kenarında bir otel olacağı için bu tip mekanların meraklılarına tekneyle gelme olanağı tanıyacak ulaşım planları üzerinde de çalışıyoruz” diye konuştu. Tayfun Döşkaya, Tavros’un gündemdeki yatırımlarının 400 milyon euroyu bulduğunu da ifade etti. Tavros’un Kazak yatırımcı Tarık Celaloğulları ve Rus Rostislav Gurevich tarafından eşit ortaklıkla kurulduğunu belirten Döşkaya, yurtiçi ve yurtdışında gayrimenkul yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.


Türk markaları Kazakistan’a götürecek

Tayfun Döşkaya, Kazakistan’da da projeleri olduğunu söyledi. Döşkaya, sözlerine şöyle devam etti:


“Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Özbekistan’da yatırımlarımız var. Kazakistan’ın gelişmekte olan kenti Oskemen’de Dedeman Oskemen Tavros Oteli’ni tamamladık ve açtık. Şu Kazakistan Almati’deki Hyatt Regency Oteli ve rezidans projesi var. Bir diğeri de yapımına yeni başlanan Oskemen’deki Tavros Center projesi. Bu projede AVM, ofis ve rezidans bulunacak. Türk markaları da buradaki AVM’ye götürmeyi planlıyoruz. Rusya Kaliningrad’da da otel projemiz olacak.”


NECLA DALAN / VATAN


Geri Dön