19 / 04 / 2024

Tavşanlı iskelesi ile ilgili kira sözleşmesi Ağustos ayında sona erecek!

Tavşanlı iskelesi ile ilgili kira sözleşmesi Ağustos ayında sona erecek!

Negmar Denizcilik ile İDO arasında bir süredir devam eden rekabet kavgasında düğümü kira süresi ağustosta dolan Tavşanlı iskelesi çözecek. Özelleştirme ihalesini 861 milyon dolarlık teklifle kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim harekete geçti...




NEGMAR Denizcilik'in, Eskihisar-Tavşanlı arasında İstanbul Lines markası ile feribot işletmeciliğine başlaması İDO'nun özelleştirme ihalesini 861 milyon dolarlık teklifle kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu'nu harekete geçirdi. 


Gök Denizcilik'in 10 sene önce Tavşanlı Belediyesinden kiraladığı ve şu anda Negmar'm feribotlarını yanaştığı Milli Emlak'a ait arazinin üzerinde kurulu Tavşanlı iskelesi ile ilgili kira sözleşmesi ağustos ayında sona erecek. Negmar'm da taşımacılığa başlaması nedeniyle haksız rekabete maruz kaldığını dia eden İDO yönetimi, kira süresi dolan iskelenin Tavşanlı Belediyesi'nin eylül ayında açacağı ihaleye kitlendi. 


Ulaştırma Bakanlığı'ndan iskele işletme izni, UKOME'den de hat izni alan Negmar'm İstanbul Lines ismiyle İDO İskelesi'nin hemen yanı başında 330 araç kapasiteli 3 adet feribotla seferlerine başlaması, 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı özelleştirme ihalesinde İDO'yu ve imtiyaz haklarını satın alan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu'nun eleştirilerine neden oluyordu. 


YABANCI ORTAKTAN ATASÖZLÜ ELEŞTİRİ 


İDO'nun varlıkları ile birlikte İstanbul'da deniz yoluyla ulaşım imtiyazları için 861 milyon dolar ödediklerini hatırlatan İDO'nun İngiliz ortağı Brian Souter "Rekabete karsı değiliz. Aksine rekabetin şirketleri büyüttüğüne inanıyorum. Bir iki feribot alıp bu ise heveslendi diye önüne gelen şirkete deniz ulaşımı lisansı verilmesi hic doğru değil. Ağacı bize satıp kirazları başkalarının toplamasını hic adil bulmuyorum" dedi.


Şenol Baştakar/ Star Gazetesi



Geri Dön