29 / 03 / 2024

Tavşanlı’ya yeni otogar!

Tavşanlı’ya yeni otogar!

Tavşanlı-Kütahya yolu Çukurköy mevkiine yapılan yeni terminal binasında çalışmalar bitti. Çevre düzenlemesi ile altyapı çalışmalarının koordineli olarak yürütüldüğü yeni otogar, artık açılış için gün sayıyor.



Tavşanlı-Kütahya yolu Çukurköy mevkiine yapılan yeni terminal binasında çalışmalar bitti. İnşaatı tamamlanan ve çevre düzenlemesi ile alt yapı çalışmalarının koordineli olarak yürütüldüğü yeni otogar, artık açılış için gün sayıyor.


Tavşanlı-Kütahya Karayolu Çukurköy Mevkii’ne Tavşanlı Belediyesi tarafından 4 Ekim 2013 tarihinde yapımına başlanan yeni otogar binasının inşaat çalışmaları tamamlandı ve sıra açılışa geldi.


Toplam 16.602 metrekarelik alanı kapsayan yeni otogar 2 bin 918 metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Otogar binası, asfalt, çevre düzenleme ve giriş noktaları da dahil olmak üzere toplam 2,5 milyon TL’lik yatırımı kapsayan bu proje ile ilçenin önemli bir ihtiyacı çözüme kavuşmuş oluyor.


Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yeni otogar binasının hızla büyüyen ve gelişen Tavşanlı’nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendiğini söyleyerek, “Yeni terminal binamız 5 ana bölümden oluşuyor. Binamız bünyesinde, 20 adet peron, 8 adet yazıhane, 3 adet büfe, 1 adet market, bay ve bayanlar için 2 adet mescit, bay ve bayan tuvaletler, bay ve bayan kuaför salonları, 1 adet internet odası, 1 adet kafeterya, 1 adet restoran, emanet odası, PTT odası, kamera odası, polis ve güvenlik odası, personel odası, otobüs ve araç giriş-çıkış noktası, diğer ilçe ve civar köy otobüs ve minibüslerin kalkış noktası bulunuyor” diye konuştu.


Mevcut otogarın artık şehrin ihtiyacını karşılayamadığını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “2013 yılında yapımına başladığımız yeni terminal binamız, Tavşanlı’mıza yakışır, modern çizgiler taşıyan bir yapı oldu. Sürekli büyüyen ve gelişen ilçemizde yaşayan halkımıza daha kaliteli yaşam şartları sunmak adına çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız çalışmalarda özveriyle çalışan personelimize teşekkürlerimi sunar, Yeni Terminal Binasının şimdiden Tavşanlı halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.



Hürriyet Yerel




Geri Dön