28 / 03 / 2024

Tay Park'ı son 1 yılda 350 bin kişi ziyaret etti!

Tay Park'ı son 1 yılda 350 bin kişi ziyaret etti!

Tay Parkı son bir yılda yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hem yetişkin hem de minik hayvanseverler için İzmir’in en güzel tesislerinden biri olan Tay Park’ı daha da geliştireceklerini söyledi.




Karşıyaka Mavişehir'deki Tay Park'ı son 1 yılda 350 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Tay Park'ta 3-13 yaş aralığına yönelik olarak ücretsiz sunulan ata binme imkanından ise 80 bin çocuğun yararlandığı bildirildi. 5 adet pony at, 1 adet İngiliz atı, 4 adet shetland pony'nin bulunduğu Tay Park'ta evcil ve sürüngen hayvan bölümleri de bulunuyor. Evcil hayvan bölümünde koyun, keçi, tavuk, tavşan, güvercin gibi türler de yer alıyor. Parktaki sürüngen hayvanlar bölümünde ise, iguana, piton yılanı, boa yılanı ve sakallı ejderler bulunuyor. 

Geliştirmeyi hedefliyoruz

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, tesiste hayvan sahiplendirme standı aracılığıyla da pek çok kedi ve köpeğe yeni yuva bulunduğunu belirtti. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu tesisi daha da geliştireceklerini belirten Akpınar, "Burayı, ailece keyifli vakit geçirilebilecek bir mekan olmasının yanı sıra, çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisi aşılanmasına hizmet etmesi açısından da çok önemsiyoruz. Özellikle otizmli çocuklarımıza sunulan ücretsiz atla terapi imkanı çok değerli bir hizmet. Burayı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikle de tesisimizi yeni oyun alanlarıyla donatacağız" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön