26 / 04 / 2024

Taylan: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

 Taylan: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Hacı Ali Taylan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat ve gayrimenkul sektöründe beklenilen sıkıntıların yaşanmadığına dikkat çekti.



Hacı Ali Taylan, her yıl yaz aylarında yüzde 10 -15'lık bir düşüş yaşandığını ancak önümüzdeki günlerde gayrimenkul satışının çok hızlı artacağım ve Cumhuriyet Tarihi'nin en hızlı satışlarının gerçekleşebileceğini söyledi. 


Hacı Ali Taylan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat ve gayrimenkul sektöründe beklenilen sıkıntıların yaşanmadığına dikkati çekerek, "Bütün sektörlerde olduğu gibi 3-5 gün durağanlık yaşandı. Milletimiz kendini çok çabuk topalladı. Hükümet de bu hain olaya hızlı tepki göstererek bazı tedbirler aldı" dedi. Hacı Ali Taylan, şöyle devam etti: Konutta KDV indirimi olumlu sonuç verdi "Bankalar konut kredi faizlerini 1.20'lerden yüzde 90'lara çekti. Bu da psikolojik olarak piyasaya olumlu yansıdı. Devletin yeni ev alanlara verdiği 15 bin lira destek ise piyasaya hareket sağlıyor. Ayrıca, 150 metrekare üzerinde satılan gayrimenkulde, yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8'e çekildi. 

Ekim ayı itibariyle arz ve talepte yükseliş söz konusu olduğunu görüyoruz. Kısa sürede birçok yeni proje hayata geçti. 


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu ve  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, "Ankaralılar önümüzdeki dönemi iyi değerlendirmeli. 


Gayrimenkul almak için en doğru zaman" dedi Tapu harçlarında indirim bekliyoruz Sektörün en önemli beklentisi tapu harçlarının yüzde l'e düşürülmesi olacak. Satış maliyetleri düştükçe, satışlar tetikleniyor. Vatandaşlar, özellikle bu ayları iyi değerlendirmeli. 

Gayrimenkul almak için en doğru zaman. Fiyatlar, banka faizleri düştü diye artmaz, çok satılmaya başladığında, artar. Bölgede yapüan çok özel çalışmaların dışmda ani fiyat artışlarını gayrimenkul piyasasmda göremeyiz. 

Dövizini bozduran avrimenkul alacak Bugün baktığımızda döviz rakamları darbe girişiminin öncesinden daha az seviyelere geldi. Vatandaşımız, yastık altındaki 9-10 milyar dolar gibi büyük oranda yabancı parasını bozdurarak, dövizin yükselişine engel oldu. Bozulan bu paranın akacağı yön gayrimenkul sektörüdür. Çünkü dövizini bozan sade vatandaşımız, bu parayla borsa oynamaz. Vatandaşımızın tek yatırım aracı var, o da gayrimenkul. 


Satış rakamlarına göre İstanbul'un önündeyiz Ankara'nm sektörde ayrı bir yeri var. 

Ankara'nın nüfusu İstanbul'un üçte biri. 

İstanbul'un ciddi yatırımcısı var. 


Bunları da üst üste koyduğunuzda İstanbul'un Ankara'dan üç, dört kat fazla satış yapması gibi bir matematiksel olayla karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef öyle değil, Ankara'da satış rakamlarımız bu yıl aylık 12 binlerin altına düşmedi, istanbul'da ise 26-29 binlerde geziyor. 

Eğer bu matematiksel hesap satışlara yansısaydı İstanbul'daki satışlar Ankara ile kıyaslandığında 40 binin üzerinde olması lazımdı. Bunlar benim kendi duygularım değil, her ay açıklanan TÜÎK verilerine göre konuşuyorum. Biz İstanbul'un satış rakamlarından çok öndeyiz.



Posta Ankara Ek


Geri Dön