25 / 04 / 2024

Tayland'a nasıl gidilir, ne yenir, ne içilir

Tayland'a nasıl gidilir, ne yenir, ne içilir

Havalar soğuyor diye üzülmeyin. Dünyanın dört bir yanında hala güneşin, denizin ve kumun tadını çıkaracağınız yerler var. Bunlardan biri de Uzakdoğu'daki Tayland



Ne yenir

Tayland'ın başkenti Bangkok'un sokaklarında hemen her köşede bir lokanta bulmak mümkün. Sokakta yemek yemek halkın en önemli alışkanlığı. İşine gitmek için sokağa çıkan halkın büyük kesimi, sokak lokantalarında öğlen yemeğini yiyor. Akşamları da eve götürmek için torbalar içinde yemek alıyorlar. çünkü fiyatı çok ucuz. Tayland yemek yönünden oldukça zengin. Her bütçeye uygun yemek bulmak mümkün. Tayland mutfağının en önemli özelliği hemen her yemekte kullanılan acı sos ve baharatlar. Acıyı sevenler için Tayland mutfağı birebir. Sokak lokantalarında genellikle ev kadınlarının yaptığı yemekler revaçta. Verilen yemek ise bir tabak pilav. Üzerine tavuk, deniz ürünü, et gibi ikinci yemek konuluyor. Dilerseniz sirke içine doğranan sivri acı biber sosu da dökebilirsiniz. Sizi rahatlıkla doyuracak böyle bir yemeğin maliyeti 1 doları geçmiyor. Yemeği bitirince Uzakdoğu'nun besleyici egzotik meyvelerini kabukları temizlenmiş, hazır olarak satılan seyyar satıcılardan alabiliyorsunuz. Bu şekilde sokak ortasında da olsa, besleyici bir yemek ve meyveyle karnınızı doyurmuş oluyorsunuz. Bangkok'taki yiyeceklerin başında deniz ürünleri geliyor. Hemen her köşede kurulan seyyar tezgahlarda, minicik ahtapotları ızgara olarak satılırken görüyorsunuz.

İpeğin en iyisini alabilirsiniz

Bangkok'ta alışverişte pazarlık şart. Tayland dünyanın en ünlü ipek üreticilerinden biri olduğu için, çok kaliteli ipek ürünlerini burada bulabilirsiniz. Hem de çok uygun fiyatlarla. Ülkenin dört bir yanından gelen ürünler burada hafta sonları görücüye çıkıyor.

Nerede kalınır

Tayland'ın başkenti Bangkok konaklama açısından farklı alternatifler sunan bir yer. Her keseye uygun bir seçenek mevcut. Üstelik şehirde yaşam da ucuz. Örneğin 10 dolara günlük tüm harcamalarınızı karşılayabilirsiniz. Tabii geceliği 150 dolar olan oteller de var. Tercih size kalmış. Ucuz otellerde ne yazık ki bazı hizmetler eksik; klima, odaya servis gibi hizmetler yok. Ama şu da bir gerçek ki, Uzakdoğu'da son yıllarda yaşanan krizler nedeniyle, beş yıldızlı oteller bile Türkiye'ye göre çok ucuz.

Ne zaman gidilir

Taylan'da gitmek için en iyi zaman, kasım ve şubat arası. çünkü hem yağmurlar azalıyor hem de çok sıcak olmuyor. Üstelik bu zaman diliminde çeşitli festivaller de düzenleniyor. Eğer bu zaman diliminde gidemiyorsanız, temmuz ve ekim haricinde bir dönemi tercih edin. çünkü bu aylar arasında Tayland'da bitmek tükenmek bilmeyen yağmurlar var.

Nasıl gidilir

Türk Hava Yolları'nın haftanın dört günü İstanbul-Bangkok seferi var. Tai Airlines (Thai), Singapur Havayolları, Emirates Havayolları da Tayland'a uçan diğer şirketler.

Budist tapınaklarını ziyaret etmeden dönmeyin

şžehirde dolaşmaya çıkınca göreceksiniz ki hemen her yerde Budist tapınakları var. Bu tapınakların 400'ü Bangkok'ta. Özellikle her evde, dükkanlarda, marketlerde... Güne erken saatlerde başlarsanız, Budist rahiplerin ellerinde yiyecek konacak kaplarla günlük yemekleri için dolaşmaya başladıklarını görürsünüz. Halk güne rahiplere gönüllerinden ne koparsa vererek başlıyor. Tarihi yerlerin başında Grand Palace ve Wat Phra Kaeo Tapınağı geliyor. Grand Palace şehir merkezinde yer alıyor. Burada ülkenin kuruluşundan bu yana hükümet binası olarak kullanılan binalar ve tarihi eserler sergileniyor. Grand Palace ülkenin en önemli yapılarından biri. En önemlisi de bu binala topluluğunun içinde, Tayland'daki en önemli Budist heykellerinin bulunması. Ayrıca tek parça zümrüttten yapılma bir de Budist heykeli yine burada yer alıyor. Aynı bölgede dünyadaki en büyük tik ağacından yapılma ahşap bina olduğu söylenen bina da yer alıyor.
Sabah


Geri Dön