26 / 04 / 2024

Tayyip Erdoğan, Çılgın Proje'yi bugün açıklayacak!

Tayyip Erdoğan, Çılgın Proje'yi bugün açıklayacak!

İstanbul Kongre Merkezi'nde bugün 11.00'de düzenlenecek bir programla Çılgın Proje'yi ilan edecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, proje detaylarıyla ilgili sunumu animasyonlar ve resimler eşliğinde yapacak...



İstanbul'un merakla beklediği Çılgın Proje'de geri sayım bugün bitiyor. İstanbul Kongre Merkezi'nde bugün 11.00'de düzenlenecek bir programla Çılgın Proje'yi ilan edecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, proje detaylarıyla ilgili sunumu animasyonlar ve resimler eşliğinde yapacak. Erdoğan'ın, geçtiğimiz aylarda ilk olarak SABAH Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç'la paylaştığı Çılgın Proje, haftalardır kamuoyunun merak konusu olmuştu. Çılgın Proje'nin içeriğiyle ilgili kulislerden çok fazla bilgi sızmazken, Taksim Meydanı ve Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili bir proje olduğu, hatta bir cami yapımı bile olabileceği ileri sürülmüştü. Tahminler arasında son olarak Başbakan Erdoğan'ın 2023 hedefleri arasında açıkladığı İstanbul'a iki yeni şehir kurma projesi öne çıktı. Erdoğan, seçim beyannamesini açıklarken bu projeyi doğruladı. Ancak bunun Çılgın Proje olmadığını bildirdi. Konunun peşine düşen gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Erdoğan, Çılgın Proje'yi açıklamadı. Tarih olarak bugünü verdi. Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı proje için öne çıkan başlıklardan biri de Çatalca-Silivri arasında yeni bir kanal projesi oldu. Projeye göre, Karadeniz'in kuzey kısmında eski taşocakları denilen bölgede yeni bir mega kent oluşturulması planlandı.. 100 milyar dolarlık yatırımın öngörüldüğü şehir ve kanal projesiyle ilgili bütçe özel teşebbüs eliyle karşılanacak.

Haliç'te proje mesaisi
Erdoğan dün saat 23.00 sıralarında İstanbul'a geldi ve Haliç Kongre Merkezi'nde söz konusu proje üzerinde çalıştı. Erdoğan'ın bu çalışmasına Devlet Bakanı Egemen Bağış, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

KIRGIZİSTAN'LA VİZELER KALKTI
Kırgızistan ile Türkiye 3 anlaşmaya imza attı. Anlaşmalardan biri vizelerin kalkması ile ilgili. Başbakan Erdoğan Ankara'ya gelen Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev ile görüştü. Erdoğan görüşme sonrası ortak basın toplartısında "Gerek Kırgız gerek Türk vatandaşlar istediği zaman pasaportuyla beraber vizesiz seyahatini yapabilecek" dedi. Atambayev de, Erdoğan'a, "o bana Alma diyor, ben de ona abi. teşekkürler abi" diye seslendi.
Sabah


Geri Dön