20 / 04 / 2024

Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Alibeyköy taşocağı mı

Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Alibeyköy taşocağı mı

Haliç’ten çıkartılan çamurun pompalandığı, Alibeyköy’deki eski taşocağının bulunduğu, yaklaşık 500 bin metrekarelik alan 'özel proje alanı' ilan edildi. T24'te yer alan habere göre, bölgeye lunapark, ha



Haliç’ten çıkartılan çamurun pompalandığı, Alibeyköy’deki eski taşocağının bulunduğu, yaklaşık 500 bin metrekarelik alan 'özel proje alanı' ilan edildi. T24'te yer alan habere göre, bölgeye lunapark, hayvanat bahçesi, sinema,tiyatro, müze, alışveriş merkezleri, yüzme havuzu, su tesisleri, buz pisti, otel, motel, lokantan, çay bahçesi gibi pek çok ünite yapılabilecek. Burada yapılabilecek otel 20 katı bulabilecek. Projeyi gerçekleştirecek olana, 30 yıllığına kullanım hakkı devri yapılacak.Büyükşehir Belediyesi’nin, Alibeyköy’de bulunan 500 bin metrekareden büyük bir rekreasyon alanı için kısa sürede hızlı bir şekilde hazırladığı 'özel proje' ile ilgili imar planı değişikliğini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kabul etti. Belediye ayrıca, imar planı değişikliğinden 2 gün sonra, söz konusu arazinin kullanım hakkının 30 yıllığına devri için Belediye Meclisi’nden yetki de aldı.
Emlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 Ekim 2010 tarihinde onay verdi. Bir gün sonra projenin dağıtımı yapıldı. Sonraki gün Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün görüşü alındı. 8 Ekim 2010 tarihinde ise İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Ulaşım Müdürlüğü’nün proje ve 11 Ekim 2010 tarihinde de İSKİ’nin görüşü alındı. Ekim ayı içinde hazırlıkları tamamlanan projenin dosyası, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısına sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihinde belki de bu kadar kısa sürede hazırlanan bir başka dosya görmedi.
Proje, akıllara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz aylarda sözünü ettiği 'çılgın proje'nin bu olabileceği geldi.


Geri Dön