23 / 04 / 2024

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..



TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu.


Tanrıkulu "15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Girişimi sırasında bombalanan TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı sırasında yeniden yapılan korkulukların “haç işaretine” benzetilerek kaldırıldığı ve yerine düz korkuluk konduğu haberleri basına yansımıştır." diyerek 7 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. 15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Girişimi sırasında bombalanan TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı sırasında yeniden yapılan korkulukların “haç işaretine” benzetilerek kaldırıldığı ve yerine düz korkuluk konduğu iddiaları doğru mudur?


2. İddialar doğru ise, yıllardır TBMM’de var olan korkulukların “haç işaretine" benzetildiği gerekçesiyle bir anda kaldırılmasının gerekçesi nedir?


3. Türkiye’de sadece Müslüman Vatandaşların yaşamadığı ve başka dinlere mensup Milletvekillerinin de TBMM çatısı altında görev yaptığı dikkate alındığında, bir simgeyi andıran ya da benzetilebilecek motifin/süslemenin varlığından bile rahatsız olunması farklı inançları dışlamak ya da ötekileştirmek olarak mı algılanmalıdır?


4. Korkuluğun “haç işaretini" andırdığı kabul edilse bile, bu durumun TBMM’ye zararı var mıdır?


5. Korkuluklardan rahatsız olduğu gerekçesiyle Milletvekili ya da Milletvekillerinin TBMM Başkanlığına sözlü ya da yazılı bir başvurusu olmuş mudur? Olmuşsa, hangi tarihlerde ve hangi Milletvekillerince böyle bir başvuru olmuştur?


6. Korkulukların değiştirilmesinin maliyeti nedir?


7. Anılan iddialar doğru değilse, konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?





Geri Dön