25 / 04 / 2024

TBMM, üç yıl boyunca halkla ilişkiler binası için para harcayacak

TBMM, üç yıl boyunca halkla ilişkiler binası için para harcayacak

TBMM, önümüzdeki üç yıl 100 milyon lirayı, milletvekillerinin daha rahat çalışmalarına imkan sağlayacak, yeni halkla ilişkiler binası için harcayacak...



Meclis"in 2011 bütçesi ise 512 milyon lira öngörüldü. Bütçede en büyük kalemi, milletvekili maaşları ve sağlık harcamaları oluşturuyor.

2 milyon ziyaretçi
TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin"in,  Ankara  dışında olması nedeniyle Meclis bütçesini Plan ve Bütçe Komisyonu"nda Başkanvekili Nevzat Pakdil sundu. Pakdil, 23"üncü dönemde, bugüne kadar bazı tasarı ve tekliflerin birleştirilerek, TBMM Genel Kurulu tarafından 332 kanun ve 83 kararın kabul edildiğini söyledi. Pakdil, 23"üncü dönemde 2 milyon 222 bin kişinin TBMM"yi ziyaret ettiğini, 237 bin 166 öğrencinin Meclis"e geldiğini belirtti.

Koltuk-halı yeniledik
Pakdil, TBMM arşivindeki Osmanlıca belgelerin tespit edilerek, Latin alfabesine çevrilmesine başlandığını anlattı. Pakdil, milletvekillerinin talebi üzerine, komisyon toplantı salonlarının yenilendiğini, kulislerdeki koltukların değiştirildiğini, koridorlardaki halıların yenilendiğini anlattı. Meclisin ana giriş kapılarında çevre güvenliği, araç alt tarama, plaka tanımlama gibi güvenlik sistemi kurma çalışmalarının, bu yıl içerisinde tamamlandığını belirten Pakdil, ana bina ve halkla ilişkiler binalarının tamamına yangın algılama ve uyarı sistemi yaptırıldığını söyledi. Pakdil, restorasyonu tamamlanan Aynalıkavak Kasrı ile saat müzesinin 5 Kasım"da hizmete açılacağını bildirdi.

Köşk bütçesi tadilat ve seyahat için yükseldi

TBMM"deki bütçe görüşmelerinde bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün çalışma performansını œÖncü, moral verici, motive edici, dinlenme bilmez, çift mesai yapar sözleriyle tanımladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu"nda 2011 Cumhurbaşkanlığı bütçesi hakkında bilgi veren İsen, œNeredeyse bazı günler çift mesaiye varan çalışma ortamından söz edilebilir. Zira çağımız gerçekten sürat çağıdır ve bu tempoyu yakalayabilenlerin ayakta kalma şansı vardır dedi. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 116 milyon lira olarak öngörüldü. Geçen yıl 72 milyon olan bütçedeki bu artışın, Köşk"teki tadilat ve seyahatlere katılanların giderlerinin artık dışişleri değil, cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanmasından kaynaklandığı dile getirildi. İsen, cumhurbaşkanlığı makamının hizmetlerinin temsil ve idare görevinde asla zafiyet kabul etmeyeceğini söyledi. İsen, Cumhurbaşkanı Gül"ün görevde bulunduğu sürede 64 ayrı yurt dışı seyahatinde bulunduğunu belirtti

Gül"ün maaşı 21 bin TL oldu

2001 yılı bütçesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün maaşı için öngörülen yüzde 5.3"lük artış, memur maaşlarındakı zam oranı yüzde 8"i bulunca yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Burhan İsen, yüzde 8"lik zammın Cumhurbaşkanlığı personeline yansıyacağını, ancak Gül"ün durumunun farklı olduğunu bildirdi. Ak Parti tarafından verilen önerge ile Gül"ün maaş artışı da yüzde 8"e çıkartıldı. Böylece Gül"ün 20 bin 173 TL olan maaş, yaklaşık 21 bin liraya çıkacak.
Hürriyet


Geri Dön