17 / 04 / 2024

TBMM'nin yeni eğitim ve kongre merkezi yeşil bina statüsünde olacak!

TBMM'nin yeni eğitim ve kongre merkezi yeşil bina statüsünde olacak!

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Meclis’in eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Eğitim ve Kongre Merkezi hakkında açıklama yaptı. Yeşil bina statüsünde olacak, güneş panellerinden enerjisini kendisi üretecek...




Meclis'in eğitim, kongre ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir binaya ihtiyacı olduğu düşüncesinden hareketle, TEKEL'in Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki 50 dönümlük alanın Meclis'e tahsis edildiğini belirten Çiftçi, “Bu alan, ekonomik ömrünü tamamlamış yemekhaneler, depo gibi yerler ile lojmanların olduğu bir yer. Burası ile ilgili projemizi hazırlıyoruz, bu ayın sonu itibariyle ihaleye çıkmayı hedefliyoruz” dedi.


Çiftçi, yaptıkları binaların bir kimliğinin olmasını istediklerini ifade ederek, “Yapılacak bina dört dörtlük olsun, ekonomik ve estetik olsun istiyoruz. Burada estetik kaygılarla hareket ediyoruz. Binayı yaparken geçmişle gelecek arasında köprü olabilecek bir bina olması anlayışını benimsiyoruz” diye konuştu.


Eğitim ve Kongre Merkezi'nde spor tesisleri ve yürüyüş alanlarının da olacağını kaydeden Çiftçi, mevcut arazinin güzel çam ağaçlarından oluşan bir alan olduğunu, bu ağaçlara hiç dokunmadan, hatta yeni ağaçlarla daha da yeşillendirerek orayı kullanacaklarını bildirdi. Çiftçi, binaların yeşil alan yerine, yıkılacak binaların yerine yapılacağını söyledi.


Haydar Çiftçi, şöyle konuştu:


“Bu bina hem kimlikli bir bina hem de yeşil bir bina statüsünde olacak. Güneş ışığından maksimum şekilde faydalanacağız. Güneş kollektörleri, panelleri olacak. Bina, enerjisini buralardan kendisi üretecek ve kullanacak. Özel sektörde bu tür binalar var ama kamuda yok, bu bina kamuda yeşil bina statüsünde ilk bina olacak. Artık dünya güneş enerjisine ve enerjisini kendi üreten binalara yöneliyor. Biz de bu anlamda böyle bir adım attık. Bina bittiğinde yeşil doku ile uyumlu olacak.”


AA


 


Geri Dön